3 augustus 2012 In de media

Hiddink baalt van blessures

Trainer Guus Hiddink van FC Anzji Machatsjkala, dat gisteravond Vitesse met 2-0 ver­sloeg, baalde kort na de wedstrijd van de blessures in zijn elftal.
De Nederlandse coach zag al binnen een half uur João Carlos en Odil Akhmedov uitvallen.

„Dat komt mede door de gebrekki­ge voorbereiding dit seizoen”, ver­telde Hiddink na aanloop aan de Russische media. „ Ideaal is zes à zeven weken, maar door alle inter­landverplichtingen is dat er niet van gekomen.”

De ernst van de blessures was gis­teravond nog onduidelijk. Volgens Hiddink is het afwachten of beide spelers komende week van de par­tij zijn in de terugwedstrijd in Arn­hem.

Hiddink was niet de enige bij de Dagestaanse formatie die ondanks de winst op Vitesse toch baalde. De twee missers van Samuel Eto’o in de slotfase van de wedstrijd kostten de spits uit Kameroen een flinke bonus.

Eto’o krijgt voor elke goal 20.000 euro bovenop zijn vorstelijke sala­ris ( 20 miljoen euro per jaar). De oud-speler van onder meer Barce­lona en Internazionale miste twee opgelegde kansen. Wel leverde hij een assist bij de 1- 0, toch goed voor een halve premie.

Gelderland / Foto Anzhi

Hoofdsponsor: