9 augustus 2012 In de media

Hiddink zorgt met Anzhi voor uitschakeling Vitesse

Vitesse is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Anzhi Makhachkala, waar Guus Hiddink aan het roer staat, wist ook in Arnhem te winnen.
Samuel Eto’o scoorde de enige treffer van de avond.

Vitesse – Anzhi Makhachkala
Vitesse stond voorafgaand aan het duel voor een lastige opgave. De ploeg van Fred Rutten verloor in Rusland met 0-2 en er moest een hoge score worden behaald door de Arnhemmers. In de eerste helft was de eerste mogelijkheid voor Anzhi. Mbark Boussoufa ging op doelman Piet Velthuizen af, maar de geboren Amsterdammer produceerde een matig rollertje.

Ook Vitesse kreeg in de eerste helft een kans om terug te komen in het onderlinge duel. Jonathan Reis zag zijn vrije trap echter gepareerd worden door doelman Vladimir Gabulov. Jan-Arie van der Heijden probeerde het ook nog van afstand, maar zijn schot ging net over het doel. Anzhi controleerde het duel en liet de Arnhemmers geen enkel moment in de wedstrijd komen.

In de tweede helft zorgde Samuel Eto’o voor de definitieve uitschakeling van Vitesse. De spits zag zijn poging achter Velthuizen belanden. Niet veel later kreeg de thuisploeg een nieuwe tegenslag te verwerken. Simon Cziommer ontving zijn tweede gele kaart en moest vroegtijdig naar de kant. Eto’o vergrootte via de strafschopstip nog de voorsprong naar 0-2. In de blessuretijd hield Cristopher Samba nog twee pogingen van Vitesse van de lijn.