10 december 2016 In de media

Hij maakte al zeven goals in de Eredivisie, maar zijn basisplaats is plots in het geding

Afgelopen zomer werd hij teruggehaald naar Nederland, en zijn start was ook ronduit prima. Maar de laatste weken loopt het wat moeilijker bij Ricky van Wolfswinkel.
Bovendien raakte hij geblesseerd aan zijn lies, en vervanger Zhang Yuning deed het prima namens Vitesse tegen PEC Zwolle (één goal). Derhalve is het plots de vraag of Van Wolfswinkel dit weekend terugkeert in de basis. "Ik weet niet of ik ga spelen. Ik ben al hartstikke blij dat ik fit ben, het is nu aan de trainer om te kiezen tussen twee goede spitsen", zegt Van Wolfswinkel, in ieder geval weer fit is.

"Het gaat weer super met mij. Ik had een scheurtje in de lies, maar het herstel ging heel goed. Ik heb maar één wedstrijd hoeven missen. Ik ben nu weer 100 procent fit om zondag te kunnen spelen, ik heb geen pijn meer." Vitesse draait inmiddels wat beter, zo vertelt de goalgetter (zeven treffers dit seizoen) verder.

"We zitten in een goede lijn en dat gevoel leeft ook totaal in het team. Dat moeten we doortrekken tot de winterstop. Of de sfeer anders is dan weken eerder? Ja, de resultaten zijn bepalend. Er is nu een goed gevoel in de groep over hoe we gespeeld hebben samen, dat leeft en brengt veel vertrouwen met zich mee."
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: