5 november 2011 In de media

Hofs: “Laatste tijd wel vaker scheidsrechter tegen”

Nicky Hofs was zaterdagavond bepaald niet onder de indruk van Pieter Vink. De middenvelder van Vitesse vond de arbiter wel opvallend vaak in het voordeel van thuisclub NAC Breda fluiten.

Vitesse verloor in Breda met 1-0 door een zeer discutabele strafschop. "Nee, dat was geen penalty. Dat hoor ik van iedereen en zag ik zelf in het veld ook al terwijl ik bijna op de middenlijn stond. Echt een schandalige penalty. Maar we hebben de laatste tijd de scheidsrechter wel vaker tegen, we waren zelf gewoon slecht", zei Hofs tegen Vitesse TV na afloop van de wedstrijd in Breda.

"De eerste helft sloeg helemaal nergens op van onze kant, er was totaal geen felheid. We kregen kansen tegen en dan ook dat tegendoelpunt uit die penalty. Daarvoor had hij trouwens ook al veertig keer gefloten in het voordeel van NAC, geloof ik", toonde Hofs zich kritisch over Vink, die de middenvelder ook nog geel gaf vanwege commentaar op de leiding.

Hofs vond Vitesse na rust beter voor de dag komen. "In de tweede helft hebben we het omgezet en kregen ook meteen de overhand. We krijgen zelfs nog drie of vier honderd procent kansen. Een gelijkspel was misschien verdiend geweest, maar we staan hier met lege handen en dat is teleurstellend. Dit is gewoon balen."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: