18 oktober 2012 In de media

Hofs: ‘Publiek stil zien te krijgen bij avondje NAC’

Vitesse reist zaterdag af naar Noord-Brabant om het op te nemen tegen NAC Breda. Nicky Hofs bewaart warme herinneringen aan zijn allereerste bezoek aan NAC als profvoetballer.
Hij maakte namelijk in Breda zijn eerste doelpunten in dienst van Vitesse. Op 23 maart 2002 werd het 3-3. De behendige middenvelder scoorde twee keer.

“Natuurlijk herinner ik mij die doelpunten. Een ontzettend gaaf gevoel om te scoren voor je club”, weet Hofs. De middenvelder scoorde vorig seizoen ook tegen NAC, ditmaal in eigen huis. Door het doelpunt van Hofs won Vitesse met 1-0. Met dezelfde cijfers ging Vitesse vorig seizoen onderuit in Breda. “Voor elke ploeg is het moeilijk voetballen bij NAC. Zeker wanneer het samenvalt met het typische avondje NAC. Aan ons de taak het publiek stil te krijgen. Dat kunnen we doen door ons niveau te halen en te presteren op het veld”.

Vitesse gaf haar spelers tijdens de interlandperiode een dag rust. “Heerlijk! Lekker wat tijd door brengen met de kleine”, zegt de 29-jarige vader. “Maar de focus ligt alweer op het eerstvolgende duel. Verder kijken we ook niet. De aankomende wedstrijd is altijd het belangrijkste. We moeten zaterdag weer ons niveau halen. Van onderschatting is geen sprake. We zijn altijd 100% gefocust en geconcentreerd”, kijkt Hofs strijdvaardig vooruit op het treffen met NAC.

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: