30 oktober 2011 In de media

Hofs: “Als ik wat zeg, luistert iedereen”

Nicky Hofs won zondag met Vitesse van De Graafschap. Het was voor Vitesse alweer de tweede winst een Gelderse derby dit seizoen.

Onlangs werd NEC met 0-1 verslagen en nu versloeg de Arnhemse ploeg De Graafschap met dezelfde cijfers. Hofs was dan ook tevreden na afloop.

"Tot aan de zestien hebben we heel goed gespeeld, denk ik. Van De Graafschap hebben we weinig te duchten gehad. We wisten dat ze er vanaf minuut één op zouden kletsen, maar daar waren we tegen bestand", vertelde Hofs aan NUsport.

Trainer John van den Brom kon zijn spelers goed voorbereiden op het duel. "De trainer heeft hier nog gespeeld, dus hij wist hoe het zou gaan. Maar ik denk dat we die strijd vandaag helemaal niet nodig gehad hebben. We hebben het voetballend geklaard", vervolgde de middenvelder.

Ondanks dat Vitesse niet groots speelde nam het wel de drie punten mee uit Doetinchem. "Ja, maar dat komt omdat we een hele volwassen ploeg hebben. Nu al. We zijn heel jong, maar toch al volwassen. Daarnaast is het acceptatievermogen heel groot. Iedereen mag bij ons wat tegen elkaar zeggen. Natuurlijk ben ik daarin een ervaren speler. Als ik wat zeg, luistert iedereen. Maar dat is bij iedereen zo. We gaan voor elkaar door het vuur."

Hofs was ook zeer te spreken over het centrale verdedigingsduo van Vitesse. "Tomas Kalas en Guram Kashia speelden heel sterk. Ze zijn jong, maar ook heel volwassen. Dat is wat ik bedoel. Ze corrigeren elkaar. Als Kashia een foutje maakt, zit Kalas erboven op en andersom is dat ook zo. Het is prettig dat we weer een solide achterhoede hebben", aldus de middenvelder.

Soccernews

Hoofdsponsor: