22 november 2011 In de media

Hofs: “Bony is een fenomeen, Champions League-niveau”

Vitesse-middenvelder Nicky Hofs heeft zich lovend uitgelaten over zijn teamgenoot Wilfried Bony. De Ivoriaanse aanvaller scoorde dit seizoen al acht keer in twaalf competitieduels voor Vitesse en volgens Hofs gaat de 22-jarige spits het nog ver schoppen.

"Hij is een fenomeen. Niveau Champions League", vertelde Hofs aan NUsport. "Het liefst zie ik hem altijd spelen, maar waarschijnlijk moeten we hem in januari missen vanwege de Afrika Cup. Dan móéten we het dus wel even zonder hem doen."

Diverse clubs zitten inmiddels al achter Bony, die in januari van dit jaar voor vier miljoen euro werd overgenomen van het Tsjechische Sparta Praag, aan. "Ik hoop maar dat Wilfried na de Afrika Cup nog terugkomt, dat hij niet tussentijds wordt weggekocht door een heel grote club", vervolgde Hofs zijn lofzang.

"Aan de andere kant: hij zal dan vast veel opleveren, dus komt er vast iets moois voor terug. Misschien die Japanner Mike Havenaar wel", aldus de middenvelder. Technisch directeur Ted van Leeuwen liet onlangs weten naar Japan te zijn geweest om Mike Havenaar te bekijken. De 24-jarige Japanner van Nederlandse afkomst komt uit voor Ventforet Kofu en heeft inmiddels drie interlands voor Japan achter zijn naam staan.

Soccernews

Hoofdsponsor: