7 mei 2012 In de media

Hofs: ‘ Het is een voordeel dat we eerst uit spelen’

Nicky Hofs begint donder­dag vol vertrouwen aan de play-offs met Vitesse. „Wij hebben het voordeel dat we eerst uit spelen en ik vind ons beter dan NEC.”
Na zes wedstrijden zon­der nederlaag ging Vitesse gisteren tegen Ajax weer eens onderuit (1-3). „Dit is wel een tikkie”, zei Nicky Hofs na de generale repeti­tie voor de eerste wedstrijd in de play-offs om Europees voetbal, donderdag bij NEC.

De Arnhemse middenvelder leek zijn ploeg aanvankelijk nog de weg te wijzen naar een succesvol slot­stuk van de reguliere competitie. Op aangeven van Giorgi Chantu­ria, en na een heerlijke balaanna­me, drukte Hofs vrij voor doel­man Jasper Cillessen koeltjes af. Zo kwam Vitesse na een half uur­tje spelen verdiend op 1-0, in een fase waarin Ajax niets te vertellen had in GelreDome.

„We hadden genoeg kansen om voor rust met minimaal 2-0 voor te staan”, analyseerde Hofs. „Ik had zelf al eerder moeten scoren, toen ik gokte dat de keeper de an­dere hoek zou pakken. Bij die goal kreeg ik de bal een beetje gelukkig mee, maar hij zat er wel goed in.”

Zo overtuigend als Vitesse aan het duel begon, zo eenvoudig gaf de ploeg de voorsprong ook weer uit handen. „We kregen vlak voor rust de 1- 1 tegen en zakten in de tweede helft te ver weg”, had ook Hofs geconstateerd.

Het was uiteraard de vraag hoe­veel waarde er moest worden toe­gedicht aan de nederlaag, in de we­tenschap dat er voor Vitesse ( al ze­ker zevende) en Ajax ( kampioen) niet meer op het spel stond dan de gouden ananas. „Het ging voor bei­de ploegen nergens meer om, maar we wilden het goede gevoel van de laatste wedstrijden meene­men naar de play-offs”, stelde Hofs. „In dat opzicht is dit wel een tikkie, vooral doordat we makke­lijk de doelpunten weggeven.”

In de play- offs is NEC de eerste te­genstander van Vitesse, dat eerder dit seizoen in Nijmegen won en in Arnhem verloor van de kleine broer. „Fantastisch toch?”, reageer­de Hofs op de Gelderse ontmoe­ting in de dans om het Europese ticket. „Dat zijn fantastische wed­strijden. We zijn teleurgesteld over de manier waarop we vandaag goals tegen hebben gekregen, maar we gaan positief naar de play-offs. We beginnen daarin weer op nul.

Gelderlander

Hoofdsponsor: