11 december 2011 In de media

Hofs: Ik kon het echt niet geloven

Ruim een half uur na zijn tweede gele kaart stond Nicky Hofs zondagavond nog steeds onthutst in de catacomben van het Gelredome.

De Arnhemmer viel in de 62e minuut van het duel Vitesse – FC Groningen (0-0) in en kreeg nauwelijks dertien minuten later zijn tweede gele kaart.

”Ik zag de hand van de scheidsrechter naar zijn borstzak gaan en dacht: nee, dat kan niet waar zijn”, sprak de middenvelder.

”Ik kon het gewoon niet geloven. Eerst twijfelde ik nog aan mijzelf. Maar ik heb net de beelden terug gezien, ik speelde duidelijk als eerste de bal.”


Hofs verbijsterd na rood bij Vitesse-FC Groningen

Nicky Hofs was zondag verbijsterd na zijn rode kaart tegen FC Groningen. De invaller van Vitesse kreeg van de Belgische arbiter Dierick binnen veertien minuten twee gele kaarten.

De eerste gele kaart was terecht, erkende Hofs, die vond dat de tweede nergens op sloeg. Televisiebeelden bevestigden de lezing van de Arnhemmer, arbiter Dierick zat helemaal mis en benadeelde de thuisploeg met rood in de 76ste minuut.

Vitesse kwam in het restant van de wedstrijd niet meer toe aan een slotoffensief en speelde 0-0.

"Ik wist niet wat ik zag toen die scheidsrechter naar zijn borstzakje greep. Ik dacht eerst nog, misschien fluit hij voor een overtreding omdat mijn been te hoog was of zo", reageerde Hofs na afloop. "Je gaat van alles denken, maar niet rood. Het was echt ongelooflijk. Ik heb ook van alles gezegd tegen de scheidsrechter en de vierde official, al kon die er ook niks aan doen. Maar ik zat zo vol onbegrip. Normaal bied je excuses aan, aan je medespelers als je de ploeg zo benadeelt, maar dit sloeg nergens op."

NuSport – Gelderlander

Hoofdsponsor: