23 november 2011 In de media

Hofs en Aborah vrijuit na Vitesse-Feyenoord

De Vitessespelers Nicky Hofs (’tikje’ in gezicht Cabral) en Stanley Aborah (overtreding op zwaar geblesseerde De Vrij) worden niet vervolgd door de KNVB.
Hofs kreeg zondag bij Vitesse-Feyenoord (0-4) al geel van arbiter Bas Nijhuis, Aborah kwam eraf met een vrije trap tegen.

De KNVB heeft arbiter Bas Nijhuis wel gevraagd of hij bij zijn gele kaart ook het ’tikje’ van Hofs had beoordeeld. Nijhuis gaf toe dat hij dat had gezien en een gele kaart (voor beide spelers) voldoende vond.

Hofs gaf zondag na de wedstrijd zelf aan dat hij rood had verdiend, maar zei ook dat hij er zonder schorsing af zou komen omdat Nijhuis hem al geel had gegeven voor het ’tikje’.

Scheidsrechter Nijhuis gaf bij de bond ook aan de overtreding van Aborah op Stefan de Vrij, die per brancard van het veld moest en tot de winterstop is uitgeschakeld, te hebben gezien en beoordeeld als niet meer dan een vrije trap voor Feyenoord.

"Als de scheidsrechter de overtredingen heeft waargenomen, kunnen de spelers daarna niet nog eens worden vervolgd", laat een woordvoerder van de bond weten.

De aanklager van de KNVB besloot eerder ook trainer John van den Brom van Vitesse niet te vervolgen nadat hij in de tweede helft door Nijhuis naar de tribune was verwezen. Er was ’te weinig bewijs’ van wangedrag.

Gelderlander

Hoofdsponsor: