4 februari 2012 In de media

Hofs schiet Vitesse snoeihard langs NAC

Vitesse heeft zaterdagavond haar eerste zege van 2012 in de wacht gesleept. De ploeg van trainer John van den Brom had het in de tweede helft lastig, maar won desondanks met 1-0 van NAC Breda.

De eerste kans van de wedstrijd ging keihard op de paal. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Nicky Hofs, die het leer tegen het aluminium volleerde. Het tweede schot van de Arnhemmer ging wel raak. Een mooie aanval kwam via Mike Havenaar terecht bij de linksbuiten. Hofs nam de bal vol op de slof, waarna deze de bovenhoek invloog.

Een kwartier na de rust kreeg Vitesse dé mogelijkheid op de 2-0. Havenaar werd in het zestienmetergebied onderuit getrokken door Jordi Buijs. Alexander Büttner besloot de toegekende strafschop te nemen, echter schoot de middenvelder deze in de handen van NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. Ondanks de misser liep Vitesse geen schade op. NAC Probeerde met flinke druk kansen te creëren, maar scoorde niet meer: 1-0.

Door de zege behoudt Vitesse de aansluiting met nummer zes Feyenoord. NAC staat na twintig wedstrijden op de dertiende plaats.

Elf

Hoofdsponsor: