15 oktober 2013 In de media

Hogere straffen tegen verdachten rellen NEC-Vitesse

In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie hogere straffen geëist voor het merendeel van 11 mannen, die worden verdacht van openlijke geweldpleging na de wedstrijd NEC-Vitesse op 16 oktober 2011.
Na afloop van de door NEC verloren wedstrijd liep het buiten het stadion compleet uit de hand.

De politie en de bussen die Vitesse-supporters vervoerden werden bekogeld met stokken en stenen. Het merendeel van de verdachten gaf dinsdag toe een stok te hebben gegooid of vastgehouden. 2 verdachten ontkenden en één beriep zich op zijn zwijgrecht.

Eisen
9  verdachten hoorden dinsdag 240 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijk celstraf tegen zich eisen met een proeftijd van 2 jaar. Ook mogen zij 2 jaar niet in of rond het NEC-stadion komen rond een wedstrijd.

Een tiende verdachte hoorde 220 uur werkstraf, 2 maanden voorwaardelijke celstraf en een omgevingsverbod tijdens wedstrijden tegen zich eisen met een proeftijd van 2 jaar. Hij is zonder toestemming van het Openbaar Ministerie buiten heterdaad aangehouden.

Tegen een elfde verdachte werd 120 uur werkstraf, een maand voorwaardelijke celstraf en een omgevingsverbod tijdens wedstrijden geëist met een proeftijd van twee jaar. Uitspraak op 29 oktober.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: