31 oktober 2019 In de media

Honda geeft gas bij Vitesse

Keisuke Honda (33) trainde donderdagochtend voor het eerst mee met Vitesse. De Japanner wil zijn voetbalcarrière nieuw leven inblazen en houdt alle opties open, dus ook een contract bij de Arnhemmers.
„Het is belangrijk dat ik hier kan trainen en aan mijn fitheid kan werken. Daar ben ik Mo (Allach, red) en Leonid (Slutskiy, red) dankbaar voor”, laat hij weten. Honda, die naast speler ook actief is als bondscoach van Cambodja en daarnaast enkele zakelijke activiteiten ontplooit, wil zich nu vooral focussen op zijn beroep als voetballer. „Dat zijn ook belangrijke dingen voor mij, maar ik wil nu fitter worden en op ritme komen.”

De Japanner vervolgt: „Het is mijn doel om komende zomer met Japan uit te komen op de Olympische Spelen van Tokyo. Na vijf maanden individueel te hebben getraind is het goed weer met een team te kunnen trainen. Daarvoor ben ik Vitesse dankbaar.”

Melbourne
Technisch directeur Allach, die hem ooit naar VVV haalde, en trainer Slutskiy (gezamenlijke tijd bij CSKA Moskou) kennen de Japanse spelmaker vanuit het verleden.

Afgelopen seizoen tekende Honda voor zeven doelpunten in de Australische competitie. Het contract van Honda in Melbourne is afgelopen en hij gaat nu op zoek naar een nieuwe club. In mei speelde hij zijn laatste wedstrijd. Eerder trainde al mee met zijn oude club VVV.

WK’s
De creatieve middenvelder beleefde tussen begin 2008 en eind 2009 bij VVV zijn Europese doorbraak. Honda maakte met zijn vele doelpunten en assists naam in het geel-zwart in Venlo. Hij werd in Nederland gevolgd door een leger aan Japanse journalisten. Eind 2009 stapte Honda voor een miljoenenbedrag over naar CSKA Moskou. Hij speelde daarna ook voor AC Milan en Pachuca in Mexico.

De 98-voudig international van Japan nam na het WK van 2018 afscheid van de nationale ploeg, waarvoor hij 37 doelpunten maakte.

Honda is de eerste Japanner die op drie verschillende WK’s tot scoren kwam (2010, 2014 en 2018).

TG / foto’s SV

Hoofdsponsor: