6 november 2019 In de media

Honda tekent contract bij Vitesse

Keisuke Honda heeft een contract getekend bij Vitesse. De 33-jarige Japanner en Vitesse zijn een verbintenis tot het einde van het seizoen overeengekomen.
Honda begon zijn professionele carrière bij Nagoya Grampus Eight. Halverwege seizoen 2007|2008 kwam de Japanner naar Nederland om aan te sluiten bij VVV-Venlo. Met de Limburgse ploeg promoveerde de middenvelder in seizoen 2008|2009 naar de Eredivisie, waarna hij in 2010 een overstap maakte naar de Russische topclub CSKA Moskou. Waar de Japanner in Venlo samenwerkte met huidig technisch directeur van Vitesse Mo Allach, speelde Honda in Rusland onder de huidige trainer van Vitesse, Leonid Slutskiy. Na een succesvolle periode in Rusland vervolgde Honda zijn carrière bij het Italiaanse AC Milan. In de zomer van 2017 vertrok Honda naar Mexico, om te gaan spelen voor CF Pachuca. De Japans international stond het laatste seizoen onder contract bij het Australische Melbourne Victory. Ook kwam Honda meermaals in actie op diverse eindtoernooien.

Honda over zijn terugkeer in Nederland: “Het is een tijd geleden dat ik in Nederland heb gevoetbald. Hopelijk herinneren de voetballiefhebbers in Nederland mij nog. Ik ga er hoe dan ook alles aan doen om indruk te maken op de velden. Ik wil belangrijk zijn voor het team en kijk er naar uit om in het stadion en voor de supporters te spelen. Ook is het een leuke bijkomstigheid dat ik, na VVV-Venlo, opnieuw in het geel-zwart mag spelen.”

Technisch directeur Mo Allach: “Ik ben blij dat we op deze manier en ook nog voor de winterstop de diverse blessures kunnen opvangen. De carrière van Keisuke spreekt voor zich. Hopelijk laat hij opnieuw zijn kwaliteiten zien in de Eredivisie.”

Honda blijft daarnaast werkzaam als bondscoach van Cambodja. De Japanner is momenteel in afwachting van de werkvergunning. De verwachting is dat Honda na de aankomende interlandperiode officieel aansluit als speler van Vitesse.

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: