2 november 2019 In de media

Honda: ‘Ik wil Vitesse echt overtuigen’

Keisuke Honda is door zijn relatie met Leonid Slutskiy en Mo Allach in Arnhem terecht gekomen. De 33-jarige Japanner wil nog een tijd blijven voetballen.
De voormalig spelmaker van VVV, CSKA Moskou en AC Milan ziet een verblijf in Arnhem wel zitten. Zijn doelstelling is echter opnieuw deel te nemen aan de Olympische Spelen, die dit jaar in Tokio worden georganiseerd.

De voetballer met de verfijnde techniek is nog niets verleerd, zo blijkt op de vrijdagtraining bij Vitesse. Strakke pass op maat, snelle individuele actie en kan makkelijk mee met de Vitesse-selectie. Het enige probleem is de conditie. Regelmatig staat hij even tussendoor uit te hijgen.

Coach Leonid Slutskiy maakt zich daar geen zorgen over. De Russische coach heeft met Honda gewewerkt bij CSKA en weet wat hij in huis haalt. Drie WK’s, 98 interlands. Samen met Slutskiy kampioen geworden met CSKA Moskou.

Keisuke Honda staat niet voor niets op het Arnhemse gras op Papendal. "Ik moet hier nu eerst maar eens mijn kwaliteiten tonen”, stelt de Japanner. ,,Ik train natuurlijk niet voor niets mee bij Vitesse. Ik dank Leonid Sloetski en Mohammed Allach voor deze mogelijkheid. Maar ik wil hen ook echt overtuigen. Ik moet topfit worden.”

Honda geeft in het Algemeen Dagblad ook aan waarom hij in Arnhem is. "De Olympische Spelen zijn volgend jaar in Tokio. In Japan. Dat wil ik heel graag beleven. Ik heb de Spelen van 2008 in Peking meegemaakt. Magistraal. Maar de Olympische Spelen in eigen land zijn in alles groter.” 

Vitesse verwacht binnen twee dagen definitief uitsluitsel van de Japanse wereldster te krijgen.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: