3 juli 2021 In de media

Honderden Vitesse-supporters lopen in de Corteo door Arnhem

Honderden Vitesse-supporters zijn zaterdagmiddag vanaf het voormalige stadion Nieuw-Monnikenhuize vertrokken voor een tocht door de stad. Zij lopen van het oude stadionterrein naar het terrein van het huidige stadion, GelreDome.

Vitesse leeft!

Dat doen de supporters om te laten zien dat Vitesse leeft. Ook proberen ze de seizoenkaartverkoop een zetje in de goede richting te geven. Volgens een van de initiatiefnemers, Laurens Jansen van Vak112, was het spannend om zo’n tocht te organiseren. “Je bent toch benieuwd hoeveel mensen er meelopen. Maar gelukkig hebben we mooi weer, dat scheelt. Ik denk dat er uiteindelijk tussen de 200 en 400 supporters meelopen.”

Voordat de supporters vanaf de Dominicanenweg vertrokken, legden zij bloemen neer bij het monument bij het oude stadion. Dit doen zij om overleden oud-supporters en overleden oud-spelers te eren.

De wandeltocht is een kopie van de tocht uit 1998. Toen liepen supporters dezelfde route ter gelegenheid van de opening van het nieuwe stadion GelreDome.

Neem een seizoenkaart van Vitesse!

Steun Vitesse en de doelstelling van de Corteo: neem een seizoenkaart van Vitesse! Meld je aan via: www.geelswert.nl  (Vergeet niet Doneer voor Sfeer aan te vinken!)

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: BB/V112 - Vitesse

Hoofdsponsor: