11 mei 2016 In de media

Hongaars FC Vasas en Vitesse gaan samenwerken

Vitesse en het Hongaarse FC Vasas hebben woensdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst getekend.
De samenwerking is met name geënt op het doorontwikkelen van de voetbalacademie en voetbalvisie. Zo gaan jeugdteams en –trainers op uitwisseling om te leren van elkaar. Een afvaardiging van beide clubs tekenden op Papendal een driejarig overeenkomst.

Hoofd Vitesse Voetbal Academie, Gerry Hamstra, vertelt over de samenwerking: “Deze samenwerking geeft ons de kans om zowel trainers als jeugdspelers te blijven doorontwikkelen. De voetbalvisie van Vitesse staat als een huis. Enerzijds wordt die voetbalvisie doorgegeven aan FC Vasas. Die behoefte leeft aan hun kant terwijl wij die know-how hebben. Anderzijds kunnen onze trainers en jeugdspelers leren van de voetbalcultuur in Oost-Europa. De intentie is om bijvoorbeeld toernooien in die regio te gaan spelen, zodat onze spelers bloot worden gesteld aan andere stijlen van voetbal. Een bijkomstigheid is dat eventuele talenten uit die regio sneller bij ons op de radar komen te staan.”

Attila Toth, Sportsdirector van FC Vasas is content met de samenwerking: “Nederland staat bekend om de Hollandse School en Vitesse geeft daar een daadkrachtige en herkenbare invulling aan. Wij willen graag onze voetbalacademie verder professionaliseren. Wij verwachten dat Vitesse ons daarin kan sturen. Aan de andere kant kan Vitesse leren van de manier waarop in deze regio voetbal wordt gespeeld. Een win-winsituatie waar beide partijen beter van worden.”

VitesseTV sprak na de ondertekening met Gerry Hamstra en Attila Toth.
 

image
 
Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: