12 december 2020 In de media

Hoofd Scouting Van Hintum verlaat Vitesse

Hoofd Scouting Marc van Hintum en Vitesse nemen afscheid van elkaar. Een verschil van inzicht over de ingeslagen beleidsmatige koers op scoutinggebied heeft doen besluiten om de wegen te laten scheiden.

Technisch directeur Johannes Spors legt uit: “Wij zijn op scoutinggebied een weg ingeslagen waarbij we verschillende methodes combineren. In topsport moet je eerlijk zijn naar elkaar. Als blijkt dat het verschil van inzicht te groot wordt, ontkom je er niet aan om als professionals met elkaar in gesprek te gaan. Marc heeft in verschillende functies veel voor de club betekend. Wij willen hem bedanken voor al zijn inzet voor de club en wensen hem veel succes in de toekomst.”

Marc van Hintum reageert: “Zowel als interim TD en als hoofd scouting heb ik met veel plezier en met een heel fijn team om mij heen bij de club gewerkt. De hoogtepunten waren natuurlijk het meermaals behalen van Europees voetbal en het winnen van de KNVB Beker in 2017. Ik wens mijn collega’s veel geluk bij de club. Daarnaast wil ik alle Vitessenaren bedanken voor de mooie tijd. Van supporters tot businessclub-leden en van collega’s tot mede-directieleden waarmee ik nauw heb samengewerkt. Ik voel mij bevoorrecht dat ik zo’n lange tijd bij deze mooie club heb mogen werken en ben blij dat er ook dit jaar weer een selectie staat die mee kan strijden om Europees voetbal.”

Naast Marc van Hintum zullen ook de scouts Janus van Gelder en Maurice Keulemans de club verlaten. De komende periode zal de scoutingsafdeling weer op volle sterkte worden gebracht.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: