13 januari 2011 In de media

Hoongelach om Vitesse

Vitesse-speler Ismail Aissati weigert mee te doen aan het bouwen van Arnhemse ’luchtkastelen’. ,,Laten we eens ophouden over Europees voetbal en eerst zorgen dat we uit de degradatiezorgen komen”, zei de middenvelder vanuit het trainingskamp in het Turkse Belek.


Vooralsnog leverde het trainingskamp van Vitesse alleen hoongelach op. Uitgerekend de club waar geld – na de komst van clubeigenaar Merab Jordania – geen rol speelt, trainde in Turkije op het slechtste trainingsveld van alle eredivisionisten. En voor de spelers die al jaren de clubkleuren verdedigen, was het elke dag weer de vraag met wie ze nu weer op het trainingsveld zouden staan.

Op de dag van de wedstrijd werd tijdens de lichte sessie alsof het een goochel-act betrof het broertje van ex-Ajacied Tijani Babangida – Haruna – in een golfkarretje het terrein opgereden. Hij komt uit de jeugdopleiding van FC Barcelona en speelde daarna voor onder andere Metalurg Donetsk, Olympiakos Piraeus, Apollon Limassol en Mainz. Vorig jaar werd Haruna Babangida afgetest door Feyenoord.

Jong Vitesse is met negen testspelers uit het Oostblok helemaal een duiventil. Voeg dat bij de groepjesvorming op de training van de hoofdmacht plus oefeningen die soms in het honderd lopen en de munitie om op Vitesse te schieten, is volop aanwezig.

,,De eerste seizoenshelft is teleurstellend verlopen, doordat we wedstrijden verloren, die we konden winnen”, zei Slobodan Rajkovic. ,,De club zit in een heel moeilijk proces. Aan de ene kant is er de begrijpelijke zoektocht naar versterkingen, maar anderzijds is er behoefte aan rust”, vond de Chelsea-huurling, die voor de winter wél een acceptabel niveau haalde. ,,Maar daar heb ik helemaal niks aan. Het gaat om Vitesse en niet om Rajko.”

De Telegraaf

Hoofdsponsor: