29 juli 2012 In de media

Horeca boos over hekken op fandag

Horeca-ondernemers aan de Markt in Arnhem zijn niet te spreken over de Vitesse-fandag van zondag.
Ze voelen zich weggestopt achter zwarte hekken die de organisatie heeft neergezet. Daardoor profiteert de horeca niet mee van het evenement en dat kost hen naar eigen zeggen duizenden euro’s.

Ook tijdens het feest op Koninginnedag werden al zwarte zeilen opgehangen. Vitesse was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

Tijdens de fandag wordt de Markt omgedoopt tot Supportersplein.

Klik HIER voor video


Vitesse: hekken op Fandag voor de veiligheid

De hekken op de Markt in Arnhem die zijn geplaatst voor de Fandag van vandaag van Vitesse, staan daar voor de veiligheid van de VIPs en de spelers. Die kunnen op deze manier veilig naar het hoofdpodium toe. Dat zegt Vitesse in reactie op klachten door locale horecaondernemers.

Die voelen zich weggestopt achter de zwarte hekken en kunnen hierdoor niet meeprofiteren van het evenement. Ze zeggen zelfs dat het hen duizenden euro’s kost.

Volgens Vitesse hingen de zwarte zeilen er vorig jaar ook al, op de Fandag. Als de horeca hier problemen mee heeft, dan moeten ze het overleg aangaan, aldus de Arnhemse voetbalclub. De horecaondernemers spreken tegen dat er vorig jaar ook al zoveel hekken stonden. Ze gaan zich beraden op verdere stappen.

Ook tijdens het feest op Koninginnedag werden overigens zwarte zeilen opgehangen. 
 

Omroep Gelderland TxT / Foto Vitesse

Hoofdsponsor: