11 mei 2018 In de media

Houwen geeft visitekaartje af aan Van Hintum

Vitesse jaagt voor volgend seizoen op een nieuwe doelman. De zittende keeper Jeroen Houwen staat nu op de barricaden. Hij stelt via de play-offs om Europees voetbal zijn kandidatuur in Arnhem.
Enkele katachtige reddingen tegen ADO Den Haag staan model voor zijn groeiproces. Jeroen Houwen (22) werpt de schroom in het doel van Vitesse steeds meer van zich af. Hij overtuigt, blijft rustig en heeft vertrouwen. Er zit meer in deze bescheiden Limburger.

Het optreden in de residentie, afgelopen woensdag met de 5-2 zege op ADO, moet de ogen van de criticasters openen. Vitesse speurt de transfermarkt af op zoek naar een nieuwe keeper. Dat is allemaal ingegeven door het moeizame seizoen van Remko Pasveer in Arnhem. Houwen is stand-in van de Tukker, na diens reeks blunders. En hij heeft andere plannen dan technisch directeur Marc van Hintum. Hij wil in de goal van de eredivisionist blijven staan.

Reddingen
,,Ik streef het hoogste na”, stelt Houwen. ,,Zo’n wedstrijd als tegen ADO is dan lekker. Er was genoeg te doen. Er zaten een paar belangrijke reddingen bij. Voor rust al. Maar zeker in de tweede helft.”

Houwen weet van de zoektocht van Vitesse. De Limburger haalt er zijn schouders over op. ,,Ik ben niet bezig met het beleid van de club. Ik wil gewoon laten zien wat ik kan. Ja, dan is dit wel een mooi visitekaartje, denk ik.”

,,Het is aan mij de leiding te overtuigen. Ik ben, denk ik, de laatste weken gegroeid in mijn rol. Het is wennen, hoor, de eredivisie. Dat is een ander podium dan Jong Vitesse. Er heerst veel meer druk. Dat is genieten én ik leer versneld bij. Neem de entourage bij ADO. Al dat publiek keerde zich tegen me. Ik werd uitgefloten. Dat motiveert wel, hoor.”

Zelfkritiek is er na de 5-2 in Den Haag ook. Houwen geniet van de drie goals van Mason Mount. De parel van Vitesse. En hij koestert de treffers van Tim Matavz en Bryan Linssen. Het rendement van de Arnhemse equipe is bij de start van de play-offs optimaal.

Verbetering
Maar de tegendoelpunten, beide van Nasser El Khayati, doen pijn. Vitesse heeft ook te veel kansen weggegeven. Daarbij zijn zeker de uittrappen van de doelman, die alweer op negen duels bij de Arnhemse club staat, voor verbetering vatbaar.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: