24 december 2021 In de media

Houwen legt beslag op de laatste titel VI Speler van de Week in 2021.

Met Jeroen Houwen heeft Vitesse een betrouwbare sluitpost gekregen. De 25-jarige doelman is verkozen tot VI Speler van de Week van Eredivisie-speelronde 18.

In december was de wisseling van de wacht een feit. De soms schutterende Markus Schubert moest zijn plaats onder de lat afstaan aan Houwen. Dat de afgezette nummer één ziek werd, stond los van de keuze van Thomas Letsch. De trainer zag niet de gewenste frisheid bij zijn landgenoot en koos voor de nummer twee, die trappelend van ongeduld klaar stond.

Houwen, die eerder tegen Feyenoord als stand-in indruk had gemaakt, betaalde het vertrouwen dubbel en dwars terug. Met de Limburger onder de lat werd de maand december een heuse succesmaand voor Vitesse. Een Europese overwinning, een bekerzege, drie winstpartijen in de competitie en een onnodig gelijkspel (tegen Sparta) vormen de aansprekende oogst. ‘Ik heb nog niet verloren diit seizoen. De trainer zegt het ook steeds, dat is mooi natuurlijk. Het is wel een statistiek om trots op te zijn’, zei de goalie na het laatste succes van 2021.

Tegen hekkensluiter PEC Zwolle moest Houwen zijn kunsten vertonen om zijn ploeg te behoeden voor schade. Zijn zeven reddingen waren het hoogste aantal voor een Vitesse-doelman sinds 21 februari toen Remko Pasveer twaalf reddingen maakte tegen PSV. Het leverde hem een 8 op en de uitverkiezing tot VI’s Speler van de Week.

Die lof is allemaal leuk en aardig, maar het is niet meer dan mooi meegenomen. Zijn prestaties bieden genoeg perspectief voor Houwen om ook na de winterstop onder de Arnhemse lat te staan. ‘De complimenten zijn leuk om te horen. Ik ben er blij mee. Ik heb het gevoel dat ik beloond ben voor mijn geduld. Ik heb nooit gehoopt dat ik er in kon ten koste van Markus, maar zo werkt het wel bij keepers natuurlijk. Toen ik er in Londen in moest omdat hij rood kreeg, had ik mijn jas al uit voor hij het veld verlaten had. Gewoon gaan en spelen. Ik geniet ervan en hoop dit een lange tijd vol te houden.’

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: