9 maart 2012 In de media

Huistra: ‘Voorzetten op kansen afstemmen’

Zaterdagavond om 18.45 uur trapt FC Groningen in Euroborg af tegen Vitesse. Trainer Pieter Huistra heeft zes spelers niet ter beschikking voor het duel in de 25ste speelronde.

Naast de geschorsten Leandro Bacuna en Johan Kappelhof zijn vier spelers geblesseerd

Thomas Enevoldsen, die afgelopen dinsdag nog een helft speelde in de Beloften, kampt weer met lichamelijk ongemak. Lorenzo Burnet is er niet bij door een liesblessure. Koen van de Laak (kuit) en Kees Kwakman (buik/rib) zijn ook niet van de partij. Daar staat tegenover dat Nicklas Pedersen na zijn knieblessure afgelopen dinsdag wel ‘zonder reactie’ uit de wedstrijd van Jong FC Groningen is gekomen. Hij speelde daarin ook 45 minuten.

Trainer Pieter Huistra begon op het vrijdagse perspraatje met een korte terugblik op de afgelopen duels: “Het verlies bij Feyenoord was een stuk bemoedigender dan de voorgaande nederlaag bij NEC. Deze week hebben we veel op automatismen getraind en vanuit positie gespeeld. De komende tien wedstrijden staan in het teken van het plaatsen voor de play-offs. Momenteel staan er vijf ploegen dichtbij elkaar rondom ons op de ranglijst.”
“We willen onze vorm opbouwen, uitbreiden en verbeteren. Graag zou ik het team een aantal wedstrijden achter elkaar laten staan, maar door twee schorsingen zijn we gedwongen toch te wisselen. Op minimaal twee posities hebben we daarom andere spelers staan. Gelukkig hebben de jonge jongens uit de B-kern zich dit seizoen goed doorontwikkeld. Het meetrainen vanaf het begin van het seizoen heeft een zeer positieve invloed op die groep.”

“In Vitesse treffen we een directe concurrent, die veel ambitie heeft getoond en gedacht had dat ze op dit moment misschien iets hoger zouden staan op de ranglijst. In dat opzicht lijken de club wel wat op elkaar. Voor de winterstop hebben we 0-0 gespeeld in Arnhem. Het is een ploeg met stuk voor stuk goede spelers. We zullen vooral het gevaar voorin moeten neutraliseren.

“Net als in de tweede helft tegen Feyenoord moeten we zelf aan het voetballen raken en via de zijkanten doorkomen. Daarbij moeten de voorzetten en de kansen beter op elkaar afgestemd worden. In de zestien moeten de spelers dus op de juiste plek staan. Dat heeft deze week ook onze aandacht gehad.”

FC groningen

Hoofdsponsor: