21 december 2013 In de media

Hutchinson wil niet spelen op kunstgras

Vitesse-speler Sam Hutchinson ontbreekt zaterdag in de selectie voor de uitwedstrijd tegen Heracles. De Engelse verdediger wil niet spelen op kunstgras.
Hutchinson was woensdagavond nog invaller tijdens het bekerduel met Roda JC, maar tegen Heracles is hij op eigen verzoek absent.

De huurling van Chelsea stond lang buitenspel door een zware knieblessure en durft het niet aan op kunstgras te spelen. Dat betekent dat hij niet alleen de uitwedstrijd tegen Heracles laat lopen, maar later dit seizoen ook de bezoekjes aan Cambuur en PEC Zwolle die eveneens een veld van kunstgras hebben liggen in hun thuishaven.

,,Het zit in zijn hoofd’’, expliceerde Vitesse-trainer Peter Bosz vrijdag. ,,Persoonlijk vind ik het onzin dat kunstgras slecht zou zijn voor de knie. Een gewoon grasveld is drassig wanneer het regent en hard wanneer het vriest. Dat veld is dus soms anders. Terwijl kunstgras altijd hetzelfde is.’’

Bij zijn vorige club Heracles maakte Bosz hetzelfde mee met speler Andrej Rendla. ,,Hem hebben we ervan kunnen overtuigen dat hij wel op kunstgras kon spelen’’, aldus Bosz. ,,Sam heeft in zijn hoofd dat het niet goed is. Wellicht zal iemand bij Chelsea dat tegen hem hebben gezegd. We moeten dat respecteren.’’
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: