2 april 2017 In de media

Hyballa: ‘pijnlijke nederlaag voor NEC, maar wij moeten niet gaan janken’

Zondag was Vitesse te sterk in de Gelderse derby (2-1), maar trainer Peter Hyballa weigert te panikeren.
"Dit is een pijnlijke nederlaag van een arm cluppie", zegt Hyballa tegen de Gelderlander. "Zeker omdat we zo laat in de wedstrijd onderuit gaan. Dit is voor het proces dan heel goed, maar voor de punten heel slecht. Wij moeten alleen niet gaan janken, maar vooruit kijken. Woensdag wacht FC Groningen. Het is herstellen en pop naar de volgende wedstrijd."

"Het verlies is verdiend", vervolgt de Duitser. "Vitesse had meer balbezit en creëerde meer kansen. Maar ik moet in eigen mogelijkheden denken. Dat het spannend was, ligt ook aan ons. Het was een goede tactische keuze om 5-3-2 te spelen. Met die dribbelaars van Vitesse kozen we voor een defensief concept. Dat zat dicht in de buurt van catenaccio. Wij hebben daarmee niet veel gecreëerd. Maar Vitesse kreeg ook geen kansen, dus defensief stonden we goed."

Na de 1-0 van Ricky van Wolfswinkel volgde echter de beste fase van NEC. Hyballa ging met drie spitsen spelen en bracht Ferdi Kadioglu. "Dan krijg je meer kansen, maar geef je ook ruimte weg. De goal van Ferdi was goed. Die 1-1 wilden we over de tijd brengen, maar dat is niet gelukt."
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: