Hybercube legt plan neer bij de UEFA om seizoen toch af te maken
Vervolgens worden er twee seizoenen van december tot november gespeeld acher elkaar, waarbij er tijdens het EK 2021 een pauze wordt ingelast als 'zomerstop'. In 2022 staat het WK in de winter op de planning, wat volgens normale wijze wordt afgewerkt. Pas dan komt er, strak gepland en als alles weer normaal is na de coronacrisis, een versneld seizoen van januari tot half juli, om de schema's weer gelijk te trekken en terug te keren in het normale 'voetbalritme' van seizoenen.
Hoewel het nog heel ver weg is, werkt Hybercube wel regelmatig samen met officiële competities en ook met de UEFA, aan wie ze het plan hebben aangedragen. Het voordeel is dat alle rechtszaken en procedures die voortkomen uit de beslissingen in alle landen om de competities te stoppen, vervallen. Het huidige seizoen wordt uitgespeeld, waardoor bovendien alle tv-gelden moeten worden betaald, seizoenkaarthouders mogelijk nog naar het stadion kunnen en sponsoren hun merk net zo lang in beeld zien als waar voor is betaald.
Moeilijkheden
Voor het plan is echter wel zo'n acht miljard euro nodig, verdeeld over de seizoenen. Al stelt Nieuwenhuis dat de schade nog veel groter kan zijn als er heel veel wedstrijden zonder publiek worden gespeeld in de zomer. Ook is het een nadeel dat de UEFA de clubs nooit helemaal kan dwingen om het over te nemen, al is de kans klein dat één land niet mee zal doen, als iedereen wel overstag gaat.
Ook zal de transfermarkt een van de moeilijkst op te lossen problemen vormen, omdat de UEFA nationale bonden kan adviseren en aansturen, maar niet over contracten heen kan stappen die reeds getekend zijn. Hakim Ziyech zou er voor kunnen kiezen voor Chelsea te voetballen, mits de UEFA daar toestemming voor geeft. De Ajacied gaf eerder te kennen na 1 juli niet meer voor Ajax te willen en mogen spelen. Hoewel er veel haken en ogen aan het plan zitten, wordt het momenteel door de UEFA wel besproken en in overweging genomen.