14 oktober 2013 In de media

Ibarra valt in tijdens topper Ecuador

Vitesse-speler Renato Ibarra is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingevallen tijdens de belangrijke wedstrijd van zijn land Ecuador tegen Uruguay (1-0).
De vleugelaanvaller kwam in de 81ste minuut in het veld voor Jefferson Montero, die de thuisploeg pal daarvoor aan de beslissende goal had geholpen.De WK-kwalificatiewedstrijd begon vrijdag om 23.00 uur Nederlandse tijd in Quito, waar het zeven uur vroeger is. De kans is groot dat Ibarra met zijn land naar het WK gaat, want Ecuador staat op de derde plaats in de kwalificatiegroep van Zuid-Amerika.

In de nacht van dinsdag op woensdag (01.30 uur Nederlandse tijd) speelt Ecuador uit tegen Chili, dat evenveel punten heeft maar een slechter doelsaldo (plus 5 om plus 3).

De eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummer 5 gaat naar de barrage. Momenteel is Uruguay vijfde, met drie punten achterstand en een negatief doelsaldo (1-0). Ecuador heeft zeker genoeg aan een gelijkspel tegen Chili, terwijl Ibarra met zijn ploeg misschien zelfs mag verliezen. Uruguay sluit de kwalificatiereeks op hetzelfde tijdstip af met een thuiswedstrijd tegen groepswinnaar Argentinië.

Christian Atsu, ploeggenoot van Ibarra bij Vitesse, heeft eveneens zicht op plaatsing voor het WK. De Ghanese aanvaller, door Vitesse gehuurd van Chelsea, komt dinsdag in actie met zijn nationale ploeg. Ghana speelt dan thuis tegen Egypte. De return is zaterdag. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor het WK.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: