3 mei 2021 In de media

Idi Touré zet nationale team Guinee in de wacht voor Vitesse

Idrissa ‘Idi’ Touré scoorde zaterdag zijn eerste goal op het hoogste niveau van het betaalde voetbal. Hij was in de wolken na afloop van de voetbalthriller tegen PEC Zwolle (2-1) “Ik heb een heel belangrijke goal gemaakt voor Vitesse. Dit is het eerste doelpunt in mijn profcarrière. En die is goud waard. Wat een ontlading. Wat een feest.”

Mentaal monster

Touré doorliep de jeugdacademies van RB Leipzig, Werder Bremen en Schalke 04 en door Vitesse gehuurd van Juventus. In Italië speelde hij in de jeugd en het tweede team van de ‘De Oude Dame’.

In Arnhem moet hij geduld hebben. Het middenveld van de Arnhemmers staat als een huis en daardoor is hij veroordeeld tot invalsbeurten. “Ik had me meer voorgesteld van dit seizoen. Sinds mijn jeugdtijd zat alles wel mee. Ik maak nu kennis met de andere zijde van profvoetbal. Dat is zwaar en maakt nederig. Maar ik ben een mentaal monster. Ik richt me op. Dit is het resultaat. Ik ben echt van waarde voor de club en het team. Dat voelt zó lekker. Zó intens.”

Nationale team van Guinee in de wacht

Touré (23) heeft de Duitse nationaliteit, maar de familiebanden zijn verankerd in het West-Afrikaanse Guinee. “Ik ben door Guinee ook gevraagd voor het nationale team”, deelt hij met de Gelderlander. “Maar ik heb de boot afgehouden. Ik wil slagen bij Vitesse.”

Touré kan op meerdere posities spelen. “Ik ben van origine middenvelder en kan ook achterin uit de voeten. Wij hebben goede aanvallers. Nu was ik even aanvaller. Voetbal is een gekke sport. Soms tel je helemaal niet mee. En daarna ben je matchwinnaar. Ineens houdt iedereen van je.”

Zaterdag kopte hij in de absolute slotfase van de wedstrijd de winnende 2-1 binnen voor Vitesse. Zijn treffer bleek achteraf meer dan goud waard. Feyenoord vergaloppeerde zich in Den Haag en verloor met 3-2 van ADO. Daardoor heeft Vitesse een gat van vijf punten geslagen op de Rotterdammers.

Als Vitesse vrijdagavond het uitduel tegen Sparta weet te winnen en Feyenoord verliest punten (gelijkspel of verlies) in de klassieker tegen Ajax op zondag, dan is minimaal de vierde plek en Europees voetbal voor Vitesse een feit.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: