14 oktober 2021 In de media

‘Ik ben de enige Vitessenaar ooit bejubeld in De Goffert: en vast ook de laatste’

Vitesse Edward Sturing blikt in aanloop naar de Gelderse derby terug op het wonderlijke voorjaar van 1993. Toen speelde Vitesse curieus genoeg twee thuiswedstrijden in het stadion van aartsrivaal NEC.

Nieuw-Monnikenhuize, de toenmalige thuishaven van Vitesse, kreeg een nieuwe grasmat, waardoor de Arnhemmers tijdelijk moesten uitwijken naar Nijmegen. “Je kunt dat nu niet voorstellen, maar De Goffert was de perfecte locatie. Hebben we daar twee topwedstrijden gespeeld. Tegen Feyenoord werd het 1-1 en tegen PSV 1-0. Vitesse is thuis in De Goffert dus ongeslagen”, aldus Sturing in gesprek met de Gelderlander.

Vitesse haalde aan het einde van de rit bovendien Europees voetbal en hield PSV van de landstitel. Sturing maakte in Nijmegen de enige goal tegen PSV, met de hulp van doelman Hans van Breukelen. “Normaal kwam ik op over de rechtervleugel. Dan kwam de voorzet. Nu stoomde ik op. Ik schoot nooit. Ik weet ook niet waarom ik schoot. Van Breukelen kwakkelde met een blessure. Hij stapte anders in om de bal te pakken. Ging die bal er nog in ook”, beschrijft de gewezen rechtsback zijn doelpunt. “Ik ben de enige Vitessenaar ooit bejubeld in De Goffert. En ik zal ook wel de laatste zijn.”

NEC en Vitesse spelen zondag hun eerste derby sinds april 2017. De aftrap in De Goffert is om 14.30 uur.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: