1 mei 2018 In de media

In beeld: selectie en staf te gast in supportershome

Een groot feest was het nog niet, maar gezellig was het wel. De gehele Vitesse-selectie was samen met de staf na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente te gast in het supportershome.
Traditioneel werd het seizoen afgesloten met de aanwezigheid van de gehele selectie. Namens hen kwamen aanvoerder Guram Kashia en interim-hoofdtrainer Edward Sturing aan het woord. De clubiconen toonden zich allebei opgetogen met het feit dat nu dan toch deelname aan de playoffs zijn behaald. Guram Kashia liet weten dat we hem -tenzij er echt een grote club komt- ook in het nieuwe jaar weer bij Vitesse kunnen verwachten. En Edward Sturing dankte de supporters voor de steun die er werd gegeven.

Natuurlijk was het ook tijd voor afscheid. Een aantal spelers gaat terug naar hun eigenlijke werkgever of het contract stopt. Luc Castaignos, Fankaty Dabo, Matt Miazga en Mason Mount kregen een mooie foto overhandigd en spraken de Vitessesupporters nog toe. Michael Tornes vertrekt ook bij Vitesse maar hij kon wegens ziekte niet aanwezig zijn. Intussen is zijn actiefoto op Papendal bezorgd en zodra hij weer traint kan hij zijn cadeau in ontvangst nemen. 

Met name Mason Mount werd nog eens duidelijk gemaakt waar hij volgend jaar moet spelen: "See you next year!" zong een aantal keer duidelijk door het supportershome. Een tikje ongemakkelijk voor Mason, maar dat maakte het juist leuk. Mason weet zelf ook nog niet waar zijn toekomst ligt, maar deed in elk geval de belofte dat als hij komend jaar niet bij Vitesse speelt, hij in elk geval nog eens naar een Vitessewedstrijd en de supporters komt.

Natuurlijk werd ook de speler van het jaar 2017-2018 bekend gemaakt. De top 3 bestond dit jaar uit Guram Kashia, Bryan Linssen en Mason Mount. Tijdens de bekendmaking wezen Linssen en Mount langdurig naar elkaar. De sportieve Bryan Linssen eindigde op de tweede plaats, voor aanvoerder Kashia. Linssen pakte de microfoon en sprak de supporters toe, en maakte 'en passant' ook nog even duidelijk dat Kashia helemaal nergens naartoe moet gaan. 

Mason Mount werd door de Vitesse-supporters gekozen tot speler van het jaar. De tiener uit Portsmouth werd daarmee de jongste winnaar van de verkiezing in de geschiedenis. Trots nam Mount de beker in ontvangst. 
Tot slot was er ook nog ruimte om de winnaars van de Vitesse-favorietactie in het zonnetje te zetten. Vijf supporters wonnen een meet-and-greet met hun favoriete Vitessespeler. Over winnaars gesproken: voor de laatste keer dit seizoen werd een Vitesse thuisshirt verloot onder de aanwezige supporters.

Supportersvereniging Vitesse/Foto’s SV

Hoofdsponsor: