24 juni 2019 In de media

In de ban van de transfermarkt

Thomas Bruns, Khalid Karami, Roy Beerens en Mukhtar Ali zitten op een dood spoor bij Vitesse. Het viertal heeft onder coach Leonid Sloetski geen uitzicht op speeltijd. De Arnhemse eredivisieclub is bij de start van het seizoen in de ban van de transfermarkt.
Bruns en Karami komen terug bij Vitesse na huurperiodes bij respectievelijk FC Groningen en NAC Breda. Sloetski acht het tweetal te licht voor de ambities van de club. Zij mogen daarom vertrekken.

Beerens komt in de plannen van de Rus ook niet voor. Dat is in de tweede helft van het vorige seizoen wel gebleken. De Brabander heeft daarom in de zomer een vertrekwens bij de club neergelegd. ,,Ik heb hier geen toekomst", geeft Beerens aan.

Ook Ali aast op een transfer. De Brit met Saoedisch paspoort kan onder meer in het Midden-Oosten aan de slag. Hij hoopt snel op een akkoord. ,,Ik moet wedstrijden spelen", zegt hij. ,,Bij Vitesse krijg ik die kans niet. Ik heb vorig seizoen verloren. Dan is het beter te vertrekken."

Bij Vitesse is Armando Obispo, gehuurd van PSV, vooralsnog de enige nieuweling. Technisch directeur Mohammed Allach moet in de komende twee maanden in Arnhem een transformatie bewerkstelligen.

De 'td' heeft de wetenschap dat Tim Matavz wil blijven. De Sloveense goalgetter heeft vorig jaar door een kuitbeenbreuk slechts dertien wedstrijden meegedaan. Dat levert ook geringe belangstelling op de transfermarkt op.OnvredeMaar er zit verder diepe onvrede in de selectie, naar aanleiding van afgelopen seizoen. Rasmus Thelander kijkt terug op een teleurstellend jaar. Navarone Foor ook.

Oussama Darfalou mag in principe vertrekken. De Algerijn is nu derde spits, achter Matavz en Thomas Buitink. Wil de Afrikaan zich doorontwikkelen, dan is een transfer de beste optie.ManifesterenKarami en Bruns zijn wel eensgezind in hun commentaar op de situatie bij Vitesse. ,,Ik heb vorig jaar elders gevoetbald, ben vervolgens op vakantie gegaan en heb me nu netjes gemeld bij de club", reageert Bruns. ,,Ik ga nu met de volle 100 procent aan de slag bij Vitesse. Ik wil me manifesteren."

,,Wat de situatie ook is, ik ben hier nu en train met volle overgave", vertelt Karami. ,,En dan zie ik de komende weken wel wat er gebeurt."LaterBij Vitesse, dat gisteren de eerste training afwerkte richting het komende seizoen, sluiten Thulani Serero en Matus Bero later in de voorbereiding aan. Serero staat open voor een transfer. De Zuid-Afrikaan heeft na zijn vertrek bij Ajax, twee seizoenen geleden, in Arnhem de vorm weer teruggevonden. Met een contract tot de zomer van 2020 kan hij de Gelderse club nog een fikse vergoedingssom opleveren.

De international, actief op de Afrika Cup, wil graag in Europa een stap hogerop maken. ,,Hoe dan ook heb ik bij Vitesse mijn voetbalplezier teruggevonden, nadat ik bij Ajax op een zijspoor was beland", zegt Serero. ,,Ik heb genoten bij Vitesse, maar ik heb ook ambities."EtalageBij Vitesse staat ook Vyacheslav Karavaev in de etalage. De Rus kan terugkijken op een goed seizoen in Arnhem en is miljoenen waard. De back wordt in verband gebracht met clubs in Rusland, zoals Zenit Sint-Petersburg en Spartak Moskou. Het kamp Karavaev ambieert een nieuw avontuur in West-Europa.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: