16 december 2020 In de media

In het volle licht: Willem II vs Vitesse

De TOTO KNVB Bekerwedstrijd Willem II vs Vitesse van aanstaande donderdag staat in het teken van ‘In het volle licht’, een gezamenlijk initiatief van Vitesse Betrokken, Willem II Betrokken en Breda University of Applied Sciences. Middels 9000 lichtjes in het Koning Willem II stadion tonen beide clubs hun medeleven met alle mensen die door de coronacrisis en huidige lockdown eenzaam zijn, familie en vrienden missen of extra hard moeten werken om het virus te bestrijden.

Onder hen zijn uiteraard ook de deelnemers van de projecten van Vitesse Betrokken en Willem II Betrokken, die nu hun vaste uitje of contact met anderen missen. Ook deze mensen worden donderdag namens beide maatschappelijke stichtingen in het volle licht gezet om hen een hart onder de riem te steken en te laten weten dat we aan hen denken.

Een mooi gebaar

De duizenden lichtjes in het Koning Willem II stadion staan symbool voor het spreekwoordelijke licht aan de horizon. ‘We willen de mensen steunen die het op dit moment lastig hebben. Laten weten dat we aan ze denken. We hopen dat we met dit gebaar de mensen weer een beetje hoop kunnen bieden op betere tijden’, zegt Kevin Janssen Manager van Vitesse Betrokken.

Vitesse Betrokken

Vitesse Betrokken blijft zich ondanks alle coronamaatregelen inzetten voor de maatschappij. Zo organiseert de maatschappelijke stichting, in samenwerking met Rijnstad en sportbedrijf Arnhem, in de maand december regelmatig sportactiviteiten voor jongeren in de wijk Geitenkamp. Kevin Janssen: ‘We gaan dit in 2021 voort zetten. Ook voor de jongeren in de wijken Presikhaaf en Malburgen en we hopen de overige stilgelegde activiteiten langzaam ook weer op te kunnen pakken. Sommige doelgroepen hebben onze steun namelijk hard nodig.’

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: