11 mei 2016 In de media

In Memoriam : Dik Herberts

Dinsdagavond is Zilveren Vitessenaar Dik Herberts op 85-jarige leeftijd overleden. Herberts was een trotse Vitessenaar in hart en nieren. De Zilveren Vitessenaar was één van de grondleggers van het Home of History, speler uit het Elftal van de Eeuw en archivaris.
Al op 10-jarige leeftijd kwam Dik Herberts bij Vitesse. Zijn vader en oom waren als voetballer en bestuurslid al betrokken bij de club. Zes jaar later maakte Dik zijn debuut in het eerste elftal. Ook zijn broer Hans maakte destijds deel uit van het eerste elftal. Dik Herberts speelde twaalf seizoenen als rechtsbuiten bij Vitesse en maakte 48 doelpunten. Zijn snelheid was zijn belangrijkste wapen. 

Herberts maakte in 1956 en 1957 deel uit van het Nederlands amateurvoetbalelftal. Na zijn voetbalcarrière ging hij aan de slag als redacteur van het cluborgaan van Vitesse. Dik is één van de oprichters van de vereniging Oud Vitesse en grondlegger van het Home of History in GelreDome. Ook was hij als archivaris van Vitesse actief.

Herberts stond bekend als een zeer innemend persoon die prachtig kon vertellen en schrijven. Herberts was zeer bescheiden, maar zijn verdiensten voor Vitesse zijn enorm. De in Elst geboren Dik Herberts zette zich tot het laatste moment op onverzettelijke en gepassioneerde wijze in voor onze club.

Bestuur, directie en medewerkers van Vitesse wensen de familie Herberts, vrienden en andere naasten alle sterkte toe in deze verdrietige tijd.

Vitesse / Foto’s Vitesse – SV

Hoofdsponsor: