19 juli 2022 In de media

In memoriam: Zilveren Vitessenaar Hans Baltus (73)


Vitesse heeft het verdrietige nieuws ontvangen dat Zilveren Vitessenaar Hans Baltus op woensdag 13 juli is overleden. Baltus, die een groot deel van zijn leven aan Vitesse verbonden was, is 73 jaar geworden.

Baltus werd op 10 december 1948 geboren in Arnhem. Hij was jarenlang betrokken bij Vitesse, met name als elftalleider in de onderbouw van de jeugdacademie. Baltus bekleedde deze rol onder meer bij de C1, toen dit team gecoacht werd door Edward Sturing. De Arnhemmer was tevens als scout actief bij Vitesse. Als beloning voor zijn verdiensten voor de club werd Baltus in december 1997 benoemd tot Zilveren Vitessenaar.

Wie aan Baltus denkt, komt ook al snel met zijn of haar gedachten uit bij zijn vrouw Henny. Samen vormden zij namelijk een hechte twee-eenheid. Waar Baltus voornamelijk actief was als elftalleider, zorgde Henny altijd als gastvrouw voor een vriendelijk ontvangst. Hun zoon Patrick Baltus is bovendien voormalig speler van Vitesse. Hij doorliep niet alleen de jeugdopleiding, maar kwam ook tot veertig optredens (acht doelpunten) in het eerste elftal.

Vitesse wenst de vrouw, familie en vrienden van Hans veel sterkte en kracht met het verwerken van het grote verlies.

Bron: / Foto's:

Hoofdsponsor: