3 maart 2020 In de media

In memoriam: oud-speler Willem Pothoven

Oud-speler Willem Pothoven is op 28 februari jongstleden op 83-jarige leeftijd overleden. Wim, zoals de rechtsback veelal werd genoemd, speelde tussen 1956 en 1963 in het eerste elftal van Vitesse. Hij kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen.

Wim was afkomstig uit de wijk Klarendal. Hij werd in 1952 aangenomen als lid van Vitesse en vierde in zijn eerste seizoenen in de jeugd menig kampioenschappen. Onder hoofdtrainer Pepi Gruber maakte Wim eind november 1956 zijn debuut in het eerste elftal in een uitwedstrijd tegen EDO uit Haarlem. De toen twintigjarige Wim dwong als rechtsback een basisplaats af. In zijn eerste drie seizoenen in de Eerste Divisie bleef hij een vaste waarde.

In het seizoen 1959|1960 verloor Wim zijn basisplaats. Het bleek een seizoen waarin Vitesse uitstekend presteerde en pas in een beslissingscompetitie met NOAD, DFC en VSV promotie naar de Eredivisie misloopt. In de drie daaropvolgende seizoenen kwam Wim hoofdzakelijk uit in het tweede elftal en slechts sporadisch in de hoofdmacht. Aan het einde van seizoen 1962|1963 kwam de verdediger voor de laatste keer uit voor het Arnhemse vlaggenschip.

Supportersvereniging Vitesse wenst familie en andere nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: