29 januari 2020 In de media

In Memoriam: Piet Bodewes

Oud-bestuurder Piet Bodewes is afgelopen zondag op 91-jarige leeftijd overleden. Bodewes was tussen 1979 en 1982 voorzitter van Vitesse. Daarvoor was hij onder meer vijf jaar penningmeester van de club en voorzitter van Supportersvereniging Vitesse.
De geboren Groninger kwam in 1943 voor het eerst in Monnikenhuize. Het bleek liefde op het eerste gezicht. Bodewes bekleedde diverse bestuurlijke functies, maar bleef bovenal liefhebber en supporter. Als betrokken Vitessenaar maakte Piet enerverende jaren in de Eredivisie mee, maar ook mindere jaren in de Eerste Divisie. Het was een boeiende periode in de clubgeschiedenis. Van een meer dan uitverkocht Monnikenhuize tegen Ajax, tot een tijd waarin de kloof tussen de profs en de amateurtak van Vitesse langzaam groter werd. Ook zat Vitesse krap bij kas. Piet was derhalve in 1967 de initiatiefnemer van de actie ‘Bouw mee aan een steengoed Vitesse’. Piet was ook als één van de aanjagers betrokken bij de noodzakelijke verbeteringen aan het stadion. Mede dankzij zijn inspanningen kreeg de volledige hoofdtribune van Monnikenhuize een overkapping, werd ook de staantribune overdekt en werd er een lichtinstallatie geplaatst.

De zakenman uit Oosterbeek stond altijd klaar voor zijn Vitesse. Piet mocht dan wel bestuurder zijn, hij bleef zich altijd graag mengen tussen alle geledingen van de club. Zo zat Piet vrijwel nooit de gehele wedstrijd op de tribune, maar was hij altijd in touw om bij medewerkers en supporters mee te kijken. Van de stadioningangen en de persruimte tot de kantine. De mooiste periode beleefde Piet, naar eigen zeggen, als penningmeester. In die rol voelde Piet zich het meest behaaglijk.

Red.
Piet Bodewes was jarenlang bestuurslid van de supportersvereniging van de amateurtak van Vitesse. Destijds was de SV meer een vrijetijds/gezelligheids-vereniging van mensen die vanuit de Vitesse-passie verbonden waren met dansavonden, weekendactiviteiten enz.

Naast zijn liefde voor de club, betekenden zijn vrouw Thea en het gezin alles voor Piet. Tot voor kort bezocht Piet samen met zijn vrouw Thea, waarmee hij ruim zestig jaar getrouwd was, de thuiswedstrijden van Vitesse.

Vitesse en de Supportersvereniging Vitesse wensen zijn vrouw Thea, kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en andere naasten veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Vitesse / foto’s SV en Vitesse

Hoofdsponsor: