5 januari 2011 In de media

‘In de toekomst kan Vitesse wel landskampioen worden’

Nemanja Matic moet zich bij Vitesse doorontwikkelen naar de top. De van Chelsea gehuurde middenvelder is blij met zijn tijdelijke aanwezigheid bij de Arnhemmers, ondanks de lage positie op de ranglijst.

 "In Servië staat de Nederlandse competitie erg hoog aangeschreven", weet Matic. "Jongens als Danko Lazovic, Dragoslav Jevric en Aleksandar Rankovic hebben zich in het verleden bij Vitesse perfect kunnen ontwikkelen en ik heb er met hen over gesproken."

"Bovendien gingen ook Slobodan Rajkovic en Matej Delac van Chelsea naar Arnhem, dus dat hielp mee om me hier thuis te voelen", citeert Voetbal International de middenvelder. "Inmiddels is dat helemaal gelukt. Dit is een fijn land om te wonen, nergens zijn de omstandigheden zo goed als hier. Alles is perfect geregeld, en de zorg vind ik daar het beste voorbeeld van. Mijn vrouw is zwanger en in februari verwachten we een zoon. We spreken de taal niet, maar worden bij de huisarts en in het ziekenhuis uitstekend geholpen."

Matic, tweevoudig Servisch international, ziet ondanks de sportieve malaise voldoende perspectief bij Vitesse. "'Dit jaar moeten we rond plaats acht eindigen, hoger zal lastig worden. Maar in de toekomst kan Vitesse natuurlijk wel kampioen worden. Alles begint met geld en ambitie. Kijk maar naar Chelsea. Na de komst van Roman Abramovich is de club gegroeid en gegroeid."

"Met Merab Jordania heeft Vitesse nu ook iemand die vooruit wil en financieel veel te bieden heeft. Daarom ben ik positief gestemd." Matic denkt niet dat hij de eventuele successen van Vitesse op het veld zal meemaken. "Vroeger was Rode Ster Belgrado mijn droom, vervolgens werd ik helemaal idolaat van het Spaanse voetbal en dan vooral Valencia. Maar sinds Chelsea op mijn pad is gekomen, besef ik dat alles mogelijk is. Dit jaar is belangrijk voor mijn ontwikkeling. Ik speel elke week in een technische competitie en deze bagage neem ik mee op weg naar de top. De drang om die te bereiken is onveranderd."

Voetbalzone

Hoofdsponsor: