30 juli 2011 In de media

In geel-zwarte stoeltjes vijftig meter boven Arnhem

In samenwerking met de Supportersvereniging Vitesse wordt aanstaande zondag 31 juli de jaarlijkse Fandag ‘Vitesse in de Stad’ voor de derde keer op rij in het hartje van Arnhem georganiseerd. Op deze dag trapt de Arnhemse voetbalclub om 13.00 uur samen met haar supporters het nieuwe seizoen af.

 

Ook tijdens deze Fandag kleuren het Marktplein, Kerkplein en Johan Daniel Meijerplein geheel geel-zwart. Voor het beste zicht op alle pleinen kunnen supporters terecht bij de Fly seat op het Marktplein. Deze attractie, uitgerust met geel-zwarte stoeltjes, gaat vijftig meter de lucht in. Vanaf deze hoogte is niet alleen al het feestgedruis op de pleinen te zien, maar ook een groot gedeelte van Arnhem.

In de afgelopen weken zijn de meeste activiteiten voor deze feestelijke voetbalmiddag al bekend gemaakt. Zo hebben talentvolle DJ’s in de mogelijkheid gehad hun promo’s in te sturen. Hier zijn vier kandidaten uit geselecteerd die tijdens de Fandag hun kunsten mogen laten horen op het hoofdpodium op het Marktplein. Deze kandidaten zijn DJ’s Nino Vasquez, Walter WitLov, Lowice en Brian Verosso. Na dit weekend kan er online gestemd worden op de DJ die als prijs een heel seizoen de huis DJ van Vitesse in GelreDome wordt. Op het hoofdpodium vindt om 15.00 uur tevens de spelerspresentatie plaats. Deze wordt voorafgegaan door een vlucht van clubsymbool Hertog. De middag wordt aan elkaar gepraat door sportverslaggever Eddy Poelmann.

Het Home of History paviljoen, vorig jaar ook aanwezig, wordt dit jaar uitgebreid naar een onderdeel op het podium. Om 13.30 uur melden enkele oud-spelers zich, onder leiding van clubicoon Martin Esveld, op het podium. Daar wordt op interactieve wijze en met beeld teruggeblikt op de hoogtijjaren van Vitesse in de UEFA Cup. In het paviljoen zelf, eveneens op het Marktplein, is ook het nodige historisch materiaal te bewonderen. Het Kerkplein wordt omgetoverd tot straatsportplein. Hier worden, naast een voetbaltoernooi, diverse sportclinics georganiseerd. Tevens kunnen hier, naast voetbal, enkele andere sporten worden beoefend zoals straattennis en basketbal.

Voor de jonge Vitesse-aanhangers is een speelparadijs ingericht op het Jonas Daniel Meijerplein achter de Eusebiuskerk. Zo kan de snelheid van het schot worden gemeten bij de speedcheck, is er naast een rodeo ook een multifunkussen aanwezig en nog veel meer leuke kinderactiviteiten.

De Fandag wordt tussen 16.30 en 17.00 uur geheel in stijl afgesloten met een slotoptreden van de DJ’s van de Afro Bro’s met MC Tellem.

Programma en plattegrond van de Fandag 

Fandag 2011: handtekeningenboekje 2011|2012

Zondag 31 juli wordt voor de derde achtereenvolgende keer de Fandag in het centrum van Arnhem georganiseerd. Een dag door Vitesse, voor supporters en met de selectiespelers. Vergeet dan ook niet het speciale handtekeningenboekje aan te schaffen en verzamel alle handtekeningen!

Het boekje met foto’s van alle selectiespelers en leden van de technische staf is zondag verkrijgbaar bij diverse locaties op de verschillende pleinen in de binnenstad van Arnhem waar de activiteiten gehouden worden.

Elke speler staat op één pagina, met foto en ruimte voor een handtekening. Het boekje is verkrijgbaar voor 2 euro. Kom zondag vanaf 13.00 uur op de Fandag en verzamel de handtekeningen van onder meer Marco van Ginkel, Alexander Büttner, Wilfried Bony en de Brazilaanse tweeling Alex en Anderson! Bewaar het boekje goed want er zitten enkele blanco pagina’s in voor spelers die nog worden toegevoegd aan de selectie van hoofdtrainer John van den Brom.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: