29 maart 2018 In de media

Informatie over aflopende contracten

Vitesse heeft recent uitsluitsel gegeven aan (jeugd)trainers en (jeugd)spelers die over een aflopend contract beschikken. Bij Vitesse is de situatie als volgt.
A-selectie
Deze week werd bekend dat doelman Jeroen Houwen een driejarig contract heeft ondertekend. De doelman heeft daarmee een contract tot medio 2021 bij Vitesse. Bij het aflopende contract van Lassana Faye is de optie gelicht, waardoor het contract met de linksback is verlengd tot medio 2019. De aflopende verbintenis met Michael Tornes is formeel opgezegd.

De huurovereenkomsten met Matt Miazga, Mason Mount en Fankaty Dabo lopen af. Vitesse gaat in gesprek met de betreffende spelers en club om te kijken of de verhuurperiode wellicht verlengd kan worden. Ook de verhuurperiode van Luc Castaignos loopt na dit seizoen af.

Technische staf A-selectie
Vanuit de staf van het eerste elftal hebben hoofdtrainer Henk Fraser, assistent-trainer Aleksandar Rankovic en assistent- en fysiek-trainer Jurgen Seegers een aflopend contract. Afgelopen weekend maakte Sparta Rotterdam bekend dat Fraser en Rankovic volgend seizoen bij de Spartanen aan de slag gaan. Met videoanalist Kevin Balvers is een mondeling akkoord bereikt voor een contractverlenging van twee seizoenen. Daarnaast lopen de contracten van de huidige assistent-trainers Edward Sturing en Nicky Hofs en keepers- en assistent-trainer Raimond van der Gouw nog door.  

Jong Vitesse
Joseph Oosting, trainer van Jong Vitesse, heeft een doorlopend contract. Huidig assistent-trainer van Jong Vitesse, Ruud Knol, gaat Vitesse verlaten.

De opties in de contracten van Jong Vitesse- en academiespelers Stef Brummel, Boyd Lucassen, Jesse Schuurman, Bo van Essen, Younes Zakir en Azzedine Dkidak zijn met een jaar, tot medio 2019, verlengd. De aflopende contracten van Gino Bosz, Leeroy Schorea, Cali Daniel en Jovi Munter zijn formeel opgezegd. Met Joris Klein-Holte, Hidde van Dijk, Sven van Doorm en Anil Mercan wordt nog gesproken over hun toekomst. Martijn Berden heeft reeds een aanbieding ontvangen. Vitesse heeft Thomas Oude Kotte een aanbieding gedaan om zijn aflopend contract te verlengen. De linksbenige verdediger is tot dusver nog niet ingegaan op het voorstel.

Vitesse Voetbal Academie
Dennis van Beukering treedt vanaf volgend seizoen aan als trainer van Vitesse O19. De huidige trainer van O19, Ben van Dael, plaatste zich dit seizoen met O19 voor de kampioenspoule, maar heeft te kennen gegeven zich in de toekomst weer met seniorenteams bezig te willen houden. Jeugdtrainers Michael Jansen en Charles Kazlauskas gaan de club verlaten. Met Leo van de Kraats wordt nog gesproken over zijn mogelijke rol in de toekomst. Daartegenover staat dat Vitesse in gesprek is over de contractverlengingen van de jeugdtrainers Patrick Ax, Tim Cornelisse, Jos Dietrich, Jesper Holdijk, Mitchell Jansen, Frank van Kouwen, Kevin Moeliker, Bart van Rooijen, Harry Rutgers en Léon Hese.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: