30 september 2010 In de media

Informatie regiotaxivervoer Rollers

Vitesse-supporters die na afloop van de thuiswedstrijden van Vitesse gebruikmaken van het regiotaxi-vervoer moeten geregeld en vaak onder slechte weersomstandigheden, langdurig wachten op hun taxi. Deze signalen zijn zowel bij Vitesse als het vervoersbedrijf onder de aandacht gebracht.

Afgesproken is om de taxi op een vaste tijd in te boeken, zodat dit voor iedereen helder is. De wachttijd bedraagt hierdoor een half uur tot drie kwartier. Tijdens het wachten zijn supporters van harte welkom in het supportershome. Er is voldoende ruimte en de faciliteiten zijn er uitstekend.

Situatieschets
In de afgelopen maanden zijn er bij Vitesse herhaaldelijk signalen binnengekomen omtrent het regiotaxivervoer voor mindervalide supporters bij de thuiswedstrijden van Vitesse. Supporters moesten geregeld langdurig wachten op hun taxi. De omstandigheden tijdens het wachten lieten met name in de koudere maanden te wensen over. Daarnaast liepen aankomsttijden van de regiotaxi uiteen, waardoor het voor supporters lastig in te schatten was hoe laat zij hun vervoer konden verwachten. Oorzaak van de late aankomsttijden van de regiotaxi is het uitstromende verkeer na afloop van de wedstrijd. Bij wedstrijden met een hogere risicofactor worden er aan de Noordzijde van het stadion hekken geplaatst, waardoor de taxi’s moeten omrijden om aan de Oostkant van het stadion te kunnen komen. De wachttijd kan hierdoor soms wel oplopen tot een uur na het laatste fluitsignaal. Op dit moment zijn dit uitsluitend de thuiswedstrijden tegen Feyenoord, Ajax en NEC.

Nieuwe vervoersmaatschappij
Met ingang van 1 september jl. is de organisatie van het regiotaxivervoer in handen gekomen van Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN). Willemsen de Koning rijdt in opdracht van hen de ritten. Kort hiervoor heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden tussen PZN, Willemsen de Koning, politie, Vitesse (Betrokken) en een vertegenwoordiger van de Rollerside om de hierboven geschetste situatie te bespreken en tot een oplossing te komen.

Oplossing
Naar aanleiding van deze bijeenkomst zijn alle opties onderzocht en is voor de volgende oplossing gekozen. De taxi’s worden bij de reguliere wedstrijden vanaf heden standaard een half uur na afloop van de wedstrijd ingeboekt. Dit zodat voor iedereen duidelijk is hoe laat zij hun taxi kunnen verwachten en het meeste verkeer het GelreDometerrein hebben verlaten. Bij de zondagwedstrijden die om 14.30 uur beginnen is dit om 16.45. Bij de wedstrijden met een hoger risicogehalte (Ajax, Feyenoord en NEC) die altijd op zondag om 12.30 uur beginnen, is dit drie kwartier na afloop van de wedstrijd (15.00 uur). De supporters die moeten wachten zijn van harte welkom in het Vitesse Supportershome, eveneens gelegen aan de Oostzijde van GelreDome. Hier is voldoende ruimte en de faciliteiten voor mindervaliden zijn ruimschoots aanwezig. De regiotaxi haalt de supporters hier na afloop op. Bij aankomst van de regiotaxi wordt hier melding van gemaakt via de omroepers in het home. Dit om te voorkomen dat supporters hun bestelde taxi mislopen.

Evaluatie
In de winterstop zal deze nieuwe situatie worden geëvalueerd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met supporterscoördinator Samuël Sanches via telefoonnummer 026 880 7549

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: