19 juni 2019 In de media

Informatiebijeenkomst regiotrainingen Vitesse

Vitesse gaat vanaf komend seizoen de regio in om bij geselecteerde amateurclubs trainingen te verzorgen voor de jongste jeugd. Afgelopen seizoen had Vitesse nog een eigen O8-team in de competitie. Maandagavond vond er op Papendal een informatiebijeenkomst plaats met geïnteresseerde amateurverenigingen uit de regio.
Aloys Wijnker, hoofd Vitesse Voetbal Academie, vertelt over de regiotrainingen: “Wij geloven dat het voor de ontwikkeling van dusdanig jonge spelers het beste is om in hun eigen sociale omgeving te blijven voetballen. Op deze manier verliezen zij niet veel tijd met reizen en houden zij dus meer tijd over voor bijvoorbeeld het sociale contact met vriendjes en klasgenootjes. Dat is het belangrijkste uitgangspunt om vanaf volgend seizoen de beste jonge spelers niet structureel samen te laten komen op Papendal, maar juist met Vitesse-regiotrainingen onder leiding van Vitesse-jeugdtrainers naar hen toe te gaan. Wij denken dat deze aanpak beter is voor de jeugdspeler, amateurclubs en Vitesse. Maandagavond hebben we een bijeenkomst gehad op Papendal om de clubs te informeren.”

Vanaf september starten de regiotrainingen in Arnhem, Apeldoorn en Veenendaal. Jonge spelers die door Vitesse worden uitgenodigd gaan onder leiding van Vitesse-jeugdtrainers één keer per week voetballen bij convenantclubs SML (voor de winterstop) en ESA (na de winterstop), WSV en DOVO. Mitchel Jansen gaat, samen met assistent-trainer David Roig Garcias, de jongste talenten trainen in Arnhem. Gino Roelofs gaat de trainingen in Veenendaal verzorgen, terwijl Leo van de Kraats dit in Apeldoorn op zich gaat nemen. De overige twee assistent-trainers worden binnenkort bekendgemaakt.

Ook zijn er andere voordelen die gepaard gaan met de nieuw opgezette Vitesse-regiotrainingen. Wijnker: “Bijkomend voordeel is dat we nog meer met en voor de amateurclubs en hun trainers kunnen betekenen. We willen niet alleen het voetbalniveau maar ook het verenigingsleven en technisch kader bij amateurclubs in de regio versterken. Jeugdtrainers van de amateurclubs krijgen bijvoorbeeld de kans om onder de hoede van Vitesse-jeugdtrainers aan te sluiten bij de regiotrainingen.”

Ben je geïnteresseerd geraakt in de opzet van de regiotrainingen? En heb jij met je amateurvereniging interesse om samen te werken met Vitesse? Neem dan contact op met Kees van Buuren: k.vanbuuren@vitesse.nl

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: