16 februari 2010 In de media

Inspiratieloos FC Twente blijft puntenverlies bespaard

FC Twente leverde een teleurstellend optreden af in Arnhem, maar dat bleef dankzij een misser van Serginho Greene en een onverwachte opleving zonder consequenties (1-2).

De 3-0 nederlaag tegen Ajax werkte nog door bij FC Twente.
De Enschedese ploeg kwam tegen Vitesse beroerd voor de dag. Pas in de laatste minuut van de eerste helft deden de Tukkers in de persoon van Blaise N’Kufo van zich spreken. Zijn inzet verdween net naast het Arnhemse doel.

Vitesse dook vaker op voor het vijandelijke doel. Dalibor Stevanovic was na een scrimmage dicht bij een doelpunt. Zijn inzet eindigde op de doellijn, waar Douglas zijn keeper Sander Boschker te hulp schoot.

Ook na rust maakte FC Twente weinig indruk. Na 51 minuten dwong Paul Verhaegh de uitploeg tot meer daadkracht. De rechtsback prikte de bal achter Boschker nadat Miroslav Stoch met slordig balverlies het openingsdoelpunt van Vitesse had ingeleid.

Naast een verdwaalde voorzet op de lat van Ronnie Stam was er alleen met spelhervattingen sprake van gevaar voor Twente. Twee keer mocht Theo Janssen aanleggen voor een vrije trap, beide keren was het antwoord van keeper Piet Velthuizen adequaat.

In de 81ste minuut leek de genadeklap aanstaande. Greene mocht alleen op Boschker af, maar de verdedigende middenvelder faalde oog in oog met de Twentse keeper hopeloos. Greene krabde zich helemaal achter de oren toen een minuut na zijn misser de gelijkmaker op het scorebord stond.

Invaller Luuk de Jong kopte door en de verder onzichtbare Bryan Ruiz vond weer de schijnwerpers. Calvin Jong-A-Pin was niet bij machte in te grijpen en moest toezien hoe de Costaricaan de 1-1 binnen schoot. In blessuretijd glipte Vitesse ook het punt nog door de vingers. Ronnie Stam werkte de bal na knap doorkoppen van Nkufo achter Velthuizen; 1-2.