3 maart 2014 In de media

Inspiratiesessie open clubs bij Vitesse

De komende twee maanden organiseert de KNVB in samenwerking met de stichting Meer dan Voetbal en een betaald voetbalclub drie inspiratiesessies voor sportverenigingen. Op 6 april is Vitesse gastheer.
De volgende sessies staan op de agenda:

Vrijdag 14 maart 2014 bij VVV-Venlo
Zondag 6 april 2014 bij Vitesse
Zondag 27 april 2014 bij SC Heerenveen
 
Tijdens deze inspiratiesessies treedt de betaald voetbalclub op als gastheer voor sportverenigingen uit de regio.
Doel van de werksessies is om de beweging van de Open Clubs en de maatschappelijke betrokkenheid van clubs te vergroten en toe te werken naar een concept van samenwerking tussen betaald voetbalorganisatie (BVO) en amateurverenigingen.
 
In samenwerking met de stichting Meer dan Voetbal, organiseerde de KNVB de afgelopen jaren in verschillende KNVB-districten inspiratiesessies voor amateurverenigingen die meer doen dan het organiseren van wedstrijden en trainingen. Afgelopen seizoen kwamen zo'n 150 clubs bij elkaar. In groepjes werd ingegaan op centrale vragen: wat, hoe en waarom is Meer dan Voetbal belangrijk? Meer informatie over de sessies van vorig jaar is te vinden in het online magazine over de 'open club': www.openclub.nl.  
 
Interesse om deze sessies bij te wonen? Meld je aan op: info@meerdanvoetbal.nl
 
Open clubs
"Open clubs" zijn verenigingen die, naast het aanbieden van voetbal, zich inzetten voor maatschappelijke doelen. Kinderopvang, re-integratie, sportstimulering en ouderenparticipatie zijn enkele thema’s waarop deze clubs actief zijn. Open clubs stellen hun clubhuis open voor de buurt, gebruiken haar sterke maatschappelijke rol in de eigen wijk en gemeenschap en zetten zich in voor haar leden, wijkbewoners en sociale thema’s in de wijk of buurt.
 

KNVB

Hoofdsponsor: