6 januari 2024 In de media

Interim-periode algemeen directeur Peter Rovers verlengd

Peter Rovers gaat door als algemeen directeur ad interim van Vitesse. De interim-periode van de bestuurder liep op 1 januari af en is verlengd tot het einde van het seizoen. Daarmee is er ruimte om Vitesse op bestuurlijk vlak verder door de huidige periode te loodsen.

“Wanneer het lastig wordt, moet je niet weglopen. Dan moet je je rug rechten en met elkaar de strijd aangaan. Ik wil de supporters, club en medewerkers niet in de steek laten en er alles aan blijven doen om het lopende proces tot een goed einde te brengen”, aldus Rovers. “Ik ben blij dat 2023 eindigde met een aantal lichtpuntjes. Sportief gezien de bekerwedstrijd tegen Heerenveen en op bestuurlijk vlak de uitnodiging van de licentiecommissie van de KNVB voor een overleg half januari. We gaan er daar alles aan doen om ons verhaal zo duidelijk mogelijk neer te zetten. Daarnaast zijn we uiteraard druk met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft, waarbij we de tegen sc Heerenveen ingezette lijn graag willen doorzetten.”

Rovers nam het stokje in maart 2023 over van de toenmalige algemeen directeur Pascal van Wijk. Daarvoor was hij commercieel directeur van Vitesse. RVC-lid Peter van Bussel: “Het afgelopen jaar heeft Peter zich volop gefocust op het overnamedossier en mogelijke alternatieven, mocht de overname onverhoopt geen goedkeuring krijgen. Met, onder andere, die kennis is het de enige juiste beslissing om met elkaar door te gaan de komende periode. Het is goed nieuws dat we wederom op hem kunnen rekenen. Daarbij hebben we met elkaar afgesproken om uiterlijk eind april een besluit te nemen over de toekomst.”

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: