31 augustus 2021 In de media

Interlandweek komt Vitesse goed uit: Letsch hoopt op rentree Doekhi en Rasmussen


De interlandperiode komt Vitesse goed uit. Trainer Thomas Letsch hoopt bij de hervatting van de competitie weer te beschikken over de verdedigers Danilho Doekhi en Jacob Rasmussen. De mandekkers zijn nog geblesseerd.

Vitesse levert voor deze interlandperiode vier spelers af. Matus Bero (Slowakije), Eli Dasa (Israël), Loïs Openda (Jong België) en Nikolai Baden Frederiksen (Jong Denemarken) gaan met hun nationale teams op pad. Bero is weer terug in de Slowaakse selectie, nadat hij het EK miste.

Doekhi (spierkwetsuur) en Rasmussen (rugblessure) werken bij Vitesse aan hun terugkeer. Letsch verwacht zeker Doekhi terug tegen RKC, over twee weken. De Duitse coach hoopt dat Rasmussen dan ook aansluit.

De Arnhemse club kan de twee verdedigers goed gebruiken. Doekhi en Rasmussen zijn sterkhouders bij de eredivisionist. Vitesse heeft in de competitie nu al acht goals tegen. Dominik Oroz en Tomas Hajek zijn niet voor niets de vervangers van de twee mandekkers.

,,Oroz en Hajek hebben als vervangers hun werk goed gedaan”, zegt Letsch. ,,We hebben met hen een plek in de Conference League afgedwongen. Maar natuurlijk ben ik blij als Doekhi en Rasmussen weer aansluiten.”

Rasmussen ontbreekt al sinds de start van de voorbereiding door zijn rugkwetsuur. Die leek aanvankelijk mee te vallen, maar de Deen, gehuurd van Fiorentina, bleek toch een ernstiger kwaal te hebben opgelopen. Doekhi raakte geblesseerd in de Europese wedstrijd tegen Dundalk.

Bij Vitesse ontbreekt Million Manhoef ook. Het talent is op de weg van een knieblessure.

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: