5 oktober 2021 In de media

Internationals Vitesse vliegen uit: Domgjoni kiest voor Kosovo; Frederiksen haakt af bij Jong Denemarken

Toni Domgjoni zet een interlandcarrière op bij Kosovo. De middenvelder van Vitesse stapt over van Zwitserland naar de jonge Balkannatie, om zo een internationale loopbaan vorm te geven.

Domgjoni (23) sloot in de zomer aan bij Vitesse. Hij kwam tot dusver tot  drie optredens voor de Arnhemse club.
Domgjoni reikte tot 26 jeugdinterlands bij Zwitserland. Maar hij kan zowel de nationaliteit van Kroatië als Kosovo aannemen. Hij kiest nu voor Kosovo.

De Vitessenaar is al opgenomen in de nationale selectie van het land. Ook ex-Vitessenaar Milot Rashica maakt deel uit van de spelersgroep. De wereldvoetbalbond FIFA moet de overstap van Domgjoni nog wel goedkeuren. Kosovo staat voor deze interlandperiode in de WK-kwalificatie tegenover Zweden en Georgië.

Overige internatioals

Bij Vitesse zijn ook Matus Bero (Slowakije), Eli Dasa (Israël) en Loïs Openda (Jong België) opgeroepen. Nikolai Baden Frederiksen heeft de uitnodiging voor Jong Denemarken afgezegd. De spits kampt met een spierblessure en wil de komende weken herstellen. Vitesse wacht op 17 oktober de Gelderse derby tegen NEC.
Enrico Hernández, door Vitesse dit seizoen verhuurd aan FC Eindhoven, is opnieuw geselecteerd voor El Salvador. Het Midden-Amerikaanse land staat voor de WK-kwalificatie tegenover Panama en Costa Rica.

Vanuit de jeugd van Vitesse zijn Kaya Simons en Tom Bramel opgeroepen voor Oranje Onder 17 jaar. Gyan de Regt en Miliano Jonathans staan op de stand-by lijst bij Oranje O19 en Oranje O18.

Bron: Gelderlander / Foto's: SV

Hoofdsponsor: