9 november 2011 In de media

Internationals van Vitesse komend weekend in actie

Komend weekend is er geen competitievoetbal, maar staat er een interlandweekend op het programma. Ook een aantal Vitesse-spelers vertegenwoordigt dit weekeinde hun land elders in de wereld. Hieronder een overzicht van alle Vitesse-internationals.
Piiroja met Estland in play-off wedstrijd tegen Ierland
Raiio Piroja speelt met Estland voor een plaats op het EK van 2012 in Polen en Ukraine. In een tweestrijd is Ierland de tegenstander. Vrijdag 11 november speelt Estland thuis en vier dagen later staat de uitwedstrijd op het programma. De winnaar van de play-offs sluit bij de al geplaatste landen aan en is komende zomer aanwezig op het EK.

Yasuda terug bij selectie Japan
Michihiro Yasuda is na een tijd lang niet te zijn geselecteerd voor Japan weer terug bij het nationale elftal. Japan heeft de uitwedstrijden tegen Tajikistan in Dushanbe op 11 november en Noord Korea in Pyongyang op 15 november op het programma staan. Beide wedstrijden staan in het teken van kwalificatie voor het WK van 2014.

Kashia speelt oefeninterland met Georgië
Voor Georgië zit de kwalificatie erop. Kashia neemt met zijn land niet deel aan het EK in 2012. Vrijdag 11 november komen de Georgiërs wel in actie. Zij spelen een oefeninterland tegen Moldavië.

Jong Georgië speelt kwalificatie voor UEFA U19 Championship
Twee Vitesse-spelers komen dit weekend in actie op het kwalificatietoernooi voor het UEFA onder 19 toernooi. Giorgi Chanturia en Valeri Qazaishvili nemen het in drie duels op tegen Polen, Turkije en Luxemburg. De wedstrijden staan gepland op 11, 13 en 16 november.

Kwalificaties voor EK-21: Oranje, Tsjechië, Estland en Noorwegen
De kwalificaties voor het EK-21 zijn in volle gang. Marco van Ginkel neemt het maandag 14 november met Jong Oranje op tegen Jong Schotland. Nederland-21 gaat na drie wedstrijden met negen punten aan de leiding in groep tien. De tegenstander staat op plaats twee met drie punten minder dan Oranje.

Spannend is het in groep drie. Tomas Kalas speelt met Jong Tsjechië een uitwedstrijd tegen Jong Armenië. Beide landen hebben drie wedstrijden gespeeld zeven punten. Het doelsaldo van Tsjechië is beter en daarmee staan zij momenteel op de eerste plaats.

Marko Meerits speelt met Jong Estland komend weekend twee kwalificatiewedstrijden. Estland staat onderaan in groep vijf, maar speelde pas twee duels. Donderdag 10 november spelen zij tegen Jong Spanje. Vier dagen later tegen Kroatië. Na het weekend weet Meerits hoe hij ervoor staat met Estland in groep vijf.

Ook Marcus Pedersen komt in actie met Jong Noorwegen. De Noren nemen het op tegen Jong België. Pedersen en Noorwegen doen het goed in groep acht. Ze staan met twee gewonnen duels drie punten achter op Engeland. Nummer drie België heeft vier punten. Alle drie de landen hebben drie wedstrijden gespeeld.

Oefenen voor de Afrika-Cup
In januari wordt in Afrika weer gestreden om de African Cup of Nations. Vitesse-spelers Anthony Annan en Wilfried Bony zijn met hun land geplaatst voor het jaarlijkse toernooi. Drie maanden voor de start spelen beide landen nog oefenwedstrijden. Ghana neemt het 11 november op tegen Senegal en Ivoorkust ontmoet Zuid-Afrika. Dinsdag 15 november spelen Wilfried en Annan tegen elkaar. In Parijs nemen de aanvaller en middenvelder het tegen elkaar op. In de uitzending van VitesseDichtbij van woensdag 10 november keken beide spelers vooruit op het treffen.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: