1 februari 2018 In de media

Interview Roy Beerens

Roy Beerens heeft woensdagavond een 3,5-jarig contract getekend bij Vitesse. De 30-jarige aanvaller komt over van Reading FC en sluit direct aan bij de selectie.
Beerens genoot zijn opleiding bij PSV, waar hij ook debuteerde in het betaald voetbal. Na een verhuurperiode bij NEC, vier seizoenen bij sc Heerenveen en drie jaar bij AZ ging de aanvaller buitenlandse avonturen aan bij Hertha BSC en Reading. Beerens kwam twee keer uit voor het Nederlands elftal.

Marc van Hintum, ad interim technisch directeur: “Na de transfer van Milot is de komst van Roy in een stroomversnelling geraakt. Roy is met bijna vierhonderd officiële wedstrijden een ervaren speler die weet wat er in de Eredivisie verwacht wordt en direct inzetbaar is. Roy is hartstikke fit, zoekt zijn tegenstander continu op en zorgt voor veel dreiging.”

Beerens over zijn overstap: “Vitesse kwam op precies het goede moment en het verhaal en de ambities van Vitesse spreken mij erg aan. Ik ken de Eredivisie en wil zo snel mogelijk belangrijk zijn voor de ploeg. Na mijn buitenlandse avonturen keer ik met meer bagage terug naar de Eredivisie. Ik ben gretig om het publiek te gaan vermaken.”

Beerens is na Vyacheslav Karavaev, kortweg Kara, de tweede versterking in de winterse transferwindow. De aanvaller gaat in Arnhem spelen met rugnummer 7.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: