26 oktober 2010 In de media

Interview Joost Kuhlmann (Rijnsburgse Boys)

Ook voor Joost is het een avond om naar uit te kijken, “Het zijn natuurlijk toch leuke wedstrijden om te spelen en het mooie is dat wij niks te verliezen hebben dus je kan lekker vrijuit voetballen.

Joost Kuhlmann: “Dat het maar een memorabele dag mag worden”.

Ik kijk er zeker naar uit om richting Arnhem af te reizen want in het verleden waren dit ook altijd mooie wedstrijden. Het hele uitvak zit altijd vol met Uien, dat zijn toch bijzondere momenten”. Mooie woorden van de populaire aanvaller die met zijn zeven seizoenen voor Rijnsburgse Boys, al lang en breed in de categorie ‘echte Ui’ valt. Maar was het niet leuker geweest wanneer er was geloot tegen een amateurclub met een grotere kans om een ronde verder te komen? “Natuurlijk was dat mooi geweest” vindt Joost “Vitesse uit is gewoon heel lastig en als zij hun normale niveau halen dan win je zo'n wedstrijd niet. Uiteraard gaan we er alles aan doen om die wedstrijd wél te winnen, we laten ons niet zomaar naar de slachtbank leiden. Ik vind het leuk dat we ze uit hebben geloot en niet thuis want zowel voor ons als de supporters is dit een mooi dagje uit!!”.

In 2008 stond op de zaterdag na NEC een zware uitwedstrijd tegen Quick Boys op het programma. Een voordeel voor de Katwijkers dacht iedereen toen maar dankzij een furieus begin van Rijnsburg kwam de 0-1 al snel op het scorebord en werd er niets meer weggegeven. Ook deze keer staat er een belangrijke wedstrijd in de Topklasse te wachten in het weekend erna. Het verschil is dat die tegenstander, Spakenburg, zelf ook een bekerwedstrijd moet spelen en wel tegen PSV. Op de vraag of je dit als speler in je achterhoofd houdt is Kuhlmann duidelijk “Spakenburg wordt zeker een belangrijk duel maar je leeft toch van wedstrijd tot wedstrijd. Tegen Vitesse moeten we gewoon volle bak spelen en zaterdag tegen Spakenburg zorgen dat je weer goed fit en uitgerust bent om weer alles te geven. Je kan niet een wedstrijd tegen Vitesse op halve kracht gaan spelen want dan wordt je geknipt en geschoren in Arnhem. Prioriteit ligt bij de competitie maar uit bij Vitesse willen we natuurlijk wel een goed resultaat neerzetten”.

Sinds de loting kijkt Joost met iets andere ogen naar de ontwikkelingen in de Eredivisie. “Sinds bekend is dat het Vitesse is, ga je er inderdaad anders naar kijken. Het scheelt nogal of een ploeg bovenin meedraait en goed voetbal laat zien of dat ze in de onderste regionen terug te vinden zijn en op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Je schat je kansen dan toch weer iets hoger in. Wij zijn natuurlijk de underdog en Vitesse is aan z'n stand verplicht om die wedstrijd te winnen maar ik acht ons niet kansloos. We moeten ervoor zorgen dat we niet te snel een tegengoal krijgen want dan wordt het moeilijk. Als het lang 0-0 blijft, wordt het voor Vitesse ook een lastige situatie aangezien ze de laatste weken niet makkelijk tot scoren komen. Kansen zullen we zeker krijgen en wij moeten dus ervoor zorgen dat we met scherp schieten want veel zullen het er niet zijn. We gaan er in ieder geval voor en hopen op een goed resultaat. Dat het maar een memorabele dag mag worden!!!”

RijnsburgseBoys.nl

Hoofdsponsor: