8 september 2011 In de media

Interview met Genaro Snijders

Hij word gezien als een talent, misschien wel hét grote talent van Vitesse, we hebben het natuurlijk over Genaro Snijders.
De 22-jarige, geboren Amsterdammer, is momenteel herstellende van een blessure aan zijn kruisband maar maakte voor Voetbal-Coach toch even tijd voor een exclusief interview.

Genaro Snijders begon met voetballen bij JOS Watergraafsmeer in Amsterdam, waar hij na 2 seizoenen vertrok naar FC Abcoude. Hierna werd hij gescout door AZ, en doorliep de jeugd afdeling daar. In het seizoen 2008-2009 speeldehij de meeste wedstrijden voor de beloften van Vitesse. Theo Bos haalde de snelle aanvaller vervolgens na het eerste elftal waar hij op 25 januari zijn debuut maakte in de derby tegen NEC Nijmegen. Een seizoen later werd hij verhuurd aan FC Omniworld (nu Almere City FC).

Momenteel ben je herstellende van een blessure, wat doe je op dit moment?
Ik train elke dag keihard by fysio med in Amsterdam. Daar wordt ik goed begeleid voor een optimaal herstel.

Er is nu een nieuwe coach, en veel nieuwe spelers gehaald, wat vind je van deze ontwikkeling?
Van de goede coach vind ik een goede ontwikkeling , dat kun je terrug zien aan de resultaten en het voetbal tot nu toe zien

De manager zegt dat de club in 2013 kampioen word, hoe denk jij hierover?
Dat is een mooi vooruitzicht!

Je bent vorig seizoen verhuurd aan Omniworld. Is dit goed geweest voor je ontwikkeling of vind je dat dit je ontwikkeling in de weg gezeten heeft?
Het is heel goed geweest voor mn ontwikkeling ik voel dat ik een sterkere voetballer ben geworden ik raad het alle jonge voetballers aan die weinig speeltijd krijgen bij een club

Is dit een keuze geweest van jezelf of van de trainer?
Dit is een keuze geweest van mijzelf.

Je hebt bij AZ gespeelt, toen je naar Vitesse ging was dit een teleurstelling? En vind je deze stap beter voor je ontwikkeling?
Nee het was geen teleurstelling ik ben bij Vitesse een betere voetballer geworden je krijgt bij Vitesse veel meer kans om als jeugdspeler door te stromen naar de eerste selectie.

Ten slotte: Sinds kort heb je je arm vol met tattoo’s, hebben deze tattoo’s een bepaalde betekenis?
Ik heb Maria op mijn arm en een kruis omdat ik gelovig ben, daarnaast heb ik de namen van mijn ouders en mijn zussen.

Voetbal coach

Hoofdsponsor: